Mam pytanko, da się zrobić, a jeśli tak to jak, by móc oglądać telewizję jednocześnie na komputerze i telewizorze podłączonych do jednego dekodera. Wiem, że trzeba założyć kartę telewizyjną. Ile takie coś będzie około kosztowało?
Wersja do druku
Mam pytanko, da się zrobić, a jeśli tak to jak, by móc oglądać telewizję jednocześnie na komputerze i telewizorze podłączonych do jednego dekodera. Wiem, że trzeba założyć kartę telewizyjną. Ile takie coś będzie około kosztowało?
potrzebujesz rozgałęźnik sygnału chyba tak to się nazywa. Jest to taka przedłużka z 3 wejściami do 1 wtykasz kabel od dekodera a do 2 pozostałych kable do kompa i TV
Ok, i karta telewizyjna wystarczy jakas zwyczajna, bez bajerow tak?
Zaraz zaraz, ty chcesz ogladac osobno i tu i tu?
Bo jesli jeden obraz na tym samym tv, to podpinasz 2 kable do obrazu, ale stawiam ze chodzi ci o ogladanie.
Tak wiec nie zrobisz tego, to sie nazywa multiroom i jest w roznych firmach np cyfra czy polsat, oczywiscie platny.
Karta telewizyjna to zupelnie co innego.
To ma być tak, że jest komp i tv podpiety do dekodera i albo lecą oba naraz albo jeden z nich, ten sam kanał, tak jakby na dwa telewizory.
A nie lepiej kupić Tuner na USB i odbierać kanały cyfrowe w kompie, laptopie gdzie chcesz? 1 USB i po sprawie Koszt 60 zł :D
jeden minus to właśnie cena i na razie jest 8 kanałów Cyfrowo :D