-
Freezy!
Ostatnio zmienialem internet na wolniejszy, i czasami zdarza się tak, że łapie takiego freeza ze nie moge sie ruszyc i nc niewidze co sie dzieje, az wkoncu odcina i padam.
Internet mam 4mb, dzieli sie na 2 komputery i jeden laptop. Zaznaczam, że nie jest to wina sterownikow/ustawien opcji w tibi/serwera tibi/ itp. ponieważ dzieje sie to jednoczesnie na 2 kompach, brat ktory gra obok mnie tez ma to samo co ja, czyli freeza co jakis czas. Co to moze byc? Pewnie jest to wina neta ( nie jestem pewny na 100%), ale dlaczego tak sie dzieje? Mial ktos z was juz takie problemy?
Podczas gry nie mam lagow.
-
Też dołączam się do pytania
-
Miałem tak dwa lata korzystając z usług tzw. "Neostrady". Niestety nic nie mogłem na to poradzić, resetowałem router tuż przed grą i nic z tego. Jak to się mówi nie znasz dnia ani godziny :) Ewentualnie wejdź w menedżer urządzeń / karty sieciowe / właściwości Twojej karty i zobacz czy tam masz zaznaczoną opcję "zezwalaj na wyłączenie w celu oszczędności energii" lub podobnie, jak tak to odznacz.
-
A jak często to się dzieje. Jeżeli po kilka razy dziennie to jeśli możesz pożycz od kogoś modem i zobacz czy coś się zmieni. Ja tak miałem podobno w modemie coś się spaliło podczas burzy i często przerywało dosłownie na sekundę po czym net automatycznie odpalał, ale to wystarczyło aby tibia rozłączyła mnie od serwera. Od tamtego czasu już dwóm kumplom poleciłem to i okazało się, że przy podobnych problemach po wymianie modema one ustały.