Witam.
Mam pytanie cd. 2 systemów.
Jeżeli zainstalowałbym Windows XP i 7 jednocześnie, to jeśli używałbym programów z wirusami wszelkiego rodzaju na XP, to te były by aktywne na 7? Bo potrzebuje tego, a na rl też chcę grać.
Wersja do druku
Witam.
Mam pytanie cd. 2 systemów.
Jeżeli zainstalowałbym Windows XP i 7 jednocześnie, to jeśli używałbym programów z wirusami wszelkiego rodzaju na XP, to te były by aktywne na 7? Bo potrzebuje tego, a na rl też chcę grać.
Mając dwa systemy potrzebujesz dwóch różnych partycji - dwóch różnych światów. Jeżeli wirus jest na jakiejś partycji - dysku - to jest on tylko w jakiejś części dysku. Przecież jak masz wirusa na partycji D to nie ma go już na C. Swoją drogą XP i 7 mogą ze sobą kolidować...
@up
Gówno prawda. W większości przypadków jak wirus się rozprzestrzenia na różne pliki to nie ogranicza się tylko do jednej partycji ani nawet do jednego dysku tylko wali wszystko co masz podpięte do komputera i na czym może się zapisać.
A co do różnicy między XP a 7 nie wypowiem się, bo aż tak się nie znam. Nie wiem czy jest jakiś keylogger pod flash clienta, jeszcze o takim nie słyszałem. A jeśli chcesz grać w 100% bezpiecznie to zainstaluj sobie do tego kompletu jakieś ubuntu i graj w tibie na linuxie ; d