-
Demon oak quest.
Niedlugo, bo juz za niecale 500demców koncze demon taska. Gram rpkiem (jezeli w przyszlosci bede zmienial profe, to na magiczną) wiec demon legów nie oplaca mi się uzywac. Mam w sumie paru najtów, ktorymi czasami gram ale demon legi to za chiny nie oplacalne. Shield to jedyna opcja, bo jest to item baaardzo ekonomiczny (daje mane trzykrotnie mniejszym kosztem niz zwykle manasy bodajze ;p) wiec na cashmakerow by sie mogl przydac. Co o tym myslicie? Jedynie dlaczego nad demon legami się zastanawiam to dlatego, ze mają one większą cene.. Ale wlasnie, gram na hardcore pvp i raptem 3 te nagrody, więc w sumie nie moge jednoznacznie stwierdzić, ale tak wszyscy mówią, ze za shielda max 1.5kk sie wyciągnie a legi to ze 3kk :P A jaka jest wasza opinie? Co wy byscie brali i gdzie gracie? I jeszcze czy moze ktos z was bocił z tym shieldem na neobocie knajtem i czy jest fajnie ;d?
-
Skoro jest taka różnica to weź demon legi, sprzedaj za 3kk. Za 1,5kk kup shielda, ciesz się 1,5kk w kasie i shieldem.
-
Bierz shielda, ze spodniami możesz mieć problem ze sprzedażą bo są niepraktyczne, ludzie wolą w dwarvenkach latać.
-
Ja bym to tak widział:
Jeśli znajdziesz jakiegoś kupca, to weź Demon Legi, sprzedaj je za więcej, niż shielda, kup shielda, a dodatkowo masz kasę.
Jeśli nie - ofc. shield, bo to najużyteczniejsza nagroda z tego questu.
Samych legów na knighta nie opłaca się za bardzo ubierać, bo jeśli już bijemy jakieś silne moby solo, czy to blocząc, typu demy, Juggi, Hellhoundy, inne moby/bossy na PoI, Inq, czy masówki np. drakeny czy Kopy, to lepiej nosić Dwarven Legi. Z kolei tarczę możesz enchantować od lodu i masz 39 defa, co czyni ją najlepszą dostępną tarczą w Tibii (Great Shield też niby leci, ale jak rzadko, poza tym jest cięższa).
Pzdr