Więc mam nowy komputer i pierwsze co chcę zrobić to pobrać jakiś dobry darmowy program antywirusowy mam już Malware Bytes ale chcę jeszcze jakiś myślałem nad nod32 ale może jest coś lepszego i darmowego więc prosiłbym o radę
Wersja do druku
Więc mam nowy komputer i pierwsze co chcę zrobić to pobrać jakiś dobry darmowy program antywirusowy mam już Malware Bytes ale chcę jeszcze jakiś myślałem nad nod32 ale może jest coś lepszego i darmowego więc prosiłbym o radę
nod32 najlepszy ale chyba tylko na 30dni jest darmowy, chyba ze zle looknalem. Jak tak to przylaczam sie do tematu.
NOD 32, jak nie masz nic do piractwa to znajdziesz key w necie a jak masz, to możesz co miecha reinstalować ;]
#down
avast to gówno jak dla mnie, sam używam NOD 32 na win 7 ;]
W zależności też jaki masz system operacyjny. Biorąc pod uwagę testy antywirusów np. avast spisuje się o wiele lepiej na 7 niż xp >.>
##
Polecam avast! oraz nod32
Polecam Avasta - darmowy, wszystko legalnie. Czasy gdy Avast wszedzie widzial wirusy juz dano minely. Najnowsza wersja jest bardzo dobra, nie obciaza systemu, latwy w obsludze i konfiguracji. Czeste aktualizacje baz danych wirusow. Wszelkie zachowania oraz procesy sa monitorowane na bierzaco. Do tego monitorowane sa takie rzeczy jak poczta, strony www, skrypty, komunikatory, p2p, siec. Kazdy plik czy nawet caly komputer mozesz sprawdzic sobie na zyczenie. Do tego jest bardzo ciekawa funkcja jak SandBox ;) Polecam.
milion razy temat poruszany o darmowym antyvirusie.
Avira antivir - 100% free, brak popupów (1 przy akutalizacji), prosty w obsłudze, jedyny minus to że po angielsku.
Avast
lub nod32
Oba są darmowe, więc tu jest kwestia wyboru.
MatiBzyk - szkoda że jesteś na forum od 2009 roku bo nadal nie potrafisz wcisnąć opcji szukaj - czas na naukę xDD
http://forum.tibia.org.pl/showthread...mowy-antywirus.
A co powiesz na AVG? Co prawda zżera dużo RAM'u podczas skanowania, ale skoro masz nowy komputer, to nawet tego nie odczujesz ;p. Moim zdaniem jest skuteczny i jestem z niego zadowolony.