jak w dzisiejszej tibi można zrobić dobrego trapa, ostatnio robiłem na północnym/wschodnim moście w thais i jakimś cudem inni gracze złamali mi trapa (zamiana miejsc, przechodzenie przeze mnie) jakieś pomysły ?
Wersja do druku
jak w dzisiejszej tibi można zrobić dobrego trapa, ostatnio robiłem na północnym/wschodnim moście w thais i jakimś cudem inni gracze złamali mi trapa (zamiana miejsc, przechodzenie przeze mnie) jakieś pomysły ?
Hm, teraz to można jedynie szkolić umiejętności :d Dobrze rzucać MW/WG/fieldy.
A przede wszystkim uważać na słabe strony trapa.
Jeśli spontan - musisz po prostu się starać. Teraz trapy są trudniejsze, trzeba sobie jakoś radzić.
Pzdr
W dzisiejszych czasach nie da się całkowicie unieruchomić żadnego gracza... chyba, że otoczysz go krzakami/magic wallami. Dzisiejsze trapy wyglądają tak, że ofiara ma wąską przestrzeń gdzie może się poruszać, przez co nie może zamienić się z żadnym "mordercą" miejscami, ponieważ można to robić tylko kiedy ofiara jest unieruchomiona. Sprawa utrudnia się znacznie bardziej, kiedy ofiara posiada magic walle - wtedy obstawia wszystkie wolne kratki wokół siebie, zamienia się miejscem z jakąś osobą i ucieka.
Hmm chodzi Ci o trapa czy o "deefa". Jeżeli o to drugie to pamiętaj, że najlepiej robi się to jeżeli nie ma wolnej "kratki" a obok gracza, który chce przebijać są schody, wtedy nie będzie mógł swapnąć. Tak od siebie dodam pare 100% deefów na FACC.
Thais - Gildia Druidów, Hotel.
Venore - Zbrojownia, domek na południowo-zachodniej bramie.
Kazordoon - Windy.
+ trzeba zaznaczyć że nie można zamieniać się z graczami miejscem jeżeli stoimy obok dziury czy schodków, najlepiej zostawić obok ofiary 1sqm wolnego jak rzuci m walla nie bić go, jak zniknie m wall znowu bijesz