-
[Porty] Problem
Witam mam nietypowy problem z przekierowaniem portow w neostradzie.
Posiadam router Netgear wgr614v7 i modem zte 831. W modemie jak i w routerze porty odblokowalem prawidlowo wedlug poradnika zreszta juz to kiedys robilem u wujka pare lat w tyl. Problem polega na tym ,że port 7171 jest zablokowany lecz gdy uruchomie silnik i sprawdzam status portu jest wtedy otwarty (troche dziwne) ale i tak port 7172 dalej jest zablokowany :/
Jakieś porady???
-
No to odblokuj też 7172 i wsio, ewentualnie zobacz czy masz warunek w firewallu dodany.
-
7172 tez odblokowany jest tak samo jak 7171 tyle ,że 7171 jest odblokowany tylko wtedy gdy pracuje silnik 7172 jednak tak nie dziala
-
sprawdzałeś tego fajerłola?
-
firewall na kompie mam wylaczony
-
Tak z twojego przedostatniego postu wywnioskowałem, że odpalasz dwa silniki jednocześnie?
-
Zle wywnioskowales... sluchaj: neostrada blokuje mi wszystkie porty jakie tylko sa niby odblokowalem i to na 100% dobrze w routerze jak i w modemie port 7171 oraz 7172 port 7171 jest odblokowany wtedy kiedy uruchomiony jest silnik i moge niby dodac go na liste ale i tka nikt nie moze na niego wejsc bo port 7172 jest zablokowany i w zaden inny sposob sie go nie do adblokowac a 7171 jest odblokowany gdy tylko wlacze silnik
-
jaki silnik, klient, system i pokaż SS z odblokowanymi portami w routerze.
-
-
W routerze masz odblokowany tylko porty wyjścia, bądź wejścia, musisz odblokować jeszcze to drugie, czyli jedno z tych które podałem bo nie wiem które jest zablokowane.
-
w routerze mam opcje TCP/UDP lacznie wiec jest odblokowane to i to
-
W config.lua masz wpisane swoje zewnętrzne IP?
-
-
Mam identyczny problem... porty odblokowane na routerze jak i u dostawcy brak firewalla i antywirusa ip zew wpisane w configu... coś musi pracować na porcie 7172...