Wie ktoś jak mozna usunac te 2 wielkie szare paski(z lewej i prawej strony gry) tak zeby ich nie bylo a ekran byl rozciagniety?
Widziałem kiedys na jakims ss ze tak było :)
Wersja do druku
Wie ktoś jak mozna usunac te 2 wielkie szare paski(z lewej i prawej strony gry) tak zeby ich nie bylo a ekran byl rozciagniety?
Widziałem kiedys na jakims ss ze tak było :)
ctrl + f i masz fullscreena i nie ma pasków
nie chodzi mi o te
tylko o te co sa w Tibii takie grube szare co masz na lewo i na prawo od swojego ludka ;)
tego nie usuniesz bo masz okreslona liczbe kratek do wyswietlania i nie da sie poszerzyc pola widzenia
zgaduje ze masz panoramiczny monitor ;P
No wlasnie mam :)
No ale jednak ktos tak zrobił bo widzialem to kiedys :)
jedyny sposób zmieniania wielkości tych pasków to taki że "chwytasz" za dolną krawędź tej części tibii gdzie jest świat gry i rozciągasz/zmniejszasz chat box
Na flesh kliencie może to widziałeś bo tam faktycznie przy odpowiednich ustawieniach da się rozciągnąć obraz na cały ekran nawet na panoramicznym.
Na normalny to było :)
Jak to widziałem to nie było nawet pomysłu stworzenia flash klienta ;P
Prawdopodobnie masz chujową rozdzielczość monitora :d pobaw się troche z rozdzielczoscia po zmieniaj i sprawdzaj na ktorej nie bd mial tych pasków i która ci bd pasowac :d To tylko zalezy od ustawionej rozdzielczosci monitora. Sam mam monitor 22 cale i na poczatku tez mialem z tym problem lecz troche sie pobawilem z rozdzelczoscia monitora i teraz mam elegancko :d
Rozdzielczosc tu raczej nie ma znaczenia. Tu chodzi o proporcje monitora. Kupilem sobie nie dawno laptopa, 15,6" 16:9 i tez zniesc tego nie moglem i az sobie dokupilem monitorek 19" 4:3 i jest elegancko. Nawet pol centymetra paskow po boku nie mam :)
Uwierz że ma duże znaczenie sam tak miałem zmienilem rozdzelosc minitora i pomoglo..