Co mogę zrobić żeby mnie nie logło z nich ? nie chce używać bota :P i żebym nie miał bana :P hehe
Blokujesz hota z ustawioną kasą i wszystko jasne, polecam ;P
//k
Wersja do druku
Co mogę zrobić żeby mnie nie logło z nich ? nie chce używać bota :P i żebym nie miał bana :P hehe
Blokujesz hota z ustawioną kasą i wszystko jasne, polecam ;P
//k
Polecam dwa sposoby:
- blokowanie hotkeyów (najbezpieczniejsza metoda - ustawiasz na hotkey np. pieniądze, i kładziesz coś na klawiaturze pod hotkeya)
- program Tasker (symuluje ruchy myszy oraz pisanie na klawiaturze - nie słyszałem, żeby za to ktoś dostał bana) - jest jednak pewna wada... nie możesz nic robić podczas, gdy jest on uruchomiony.
Z góry zaznaczam ,że to nie jest mój sposób.
Training Guidy by 2Fast
Cytuj:
Tutaj, na światach n-pvp, jest także pewien 'trick' który bardzo może ułatwić skillowanie.
Boicie się bana więc nie chcecie używać bota do treningu, niestety takie gapienie się w ekran jest strasznie nudne. Jest i na to sposób!
Wystarczy ustawić opcję "chase opponent" oraz pod dowolny z hotkey (F1-F12) zbindować jakąkolwiek literę, cyfrę bądź znak z klawiatury. Następie otwieramy NPC Channel i blokujemy wybrany hotkey (np taśmą lub czymś ciężkim). Dzięki temu nasza postać nie zostanie wyrzucona z gry po upływie 15minut a my sami możemy odejść od komputera.
też się właśnie nad tym zastanawiałem jakiś czas temu-kiedyś podchodziło to pod game weakness abusing ale teraz już nie ma czegoś takiego więc teoretycznie wszystko legalnie
ale czy taki zablokowany hotkey nie wysyła informacji z taką samą częstotliwością cały czas? Czy system anty-botowy nie zidentyfikuje tego jako bota?
Sorki za zabawę w odświeżanie ale wczoraj mnie naszło że napiszę do cipków w sprawie tego hotkeya (wyraziłem obawę czy anty-bot system nie zbanuje mnie z powodu ciągłego wysyłania sygnału etc)
To chyba wyjaśnia wszystko i myślę że można z czystym sumieniem zamknąć ten temat ;)Cytuj:
Dear Tibia player,
Thank you for your request.
Your reasoning is correct. You will not be punished for using your keyboard
in
creative ways.
Kind regards,
Eldrythan
Tibia Customer Support