Nie wiem jakim cudem ludzie maja darmowe punkty w item shopie. Ludzie mi dzis mowili ze da sie to jakos obejsc ze nie trzeba wysylac. Wie ktos jaki oni to robia ?
Wersja do druku
Nie wiem jakim cudem ludzie maja darmowe punkty w item shopie. Ludzie mi dzis mowili ze da sie to jakos obejsc ze nie trzeba wysylac. Wie ktos jaki oni to robia ?
Nie slyszalem o czyms takim lecz pewny jestem ze cos takiego istnieje bo? przeciez to my polacy :d, watpie ze ktos napisze na ogolnym forum taki sposob jak juz moze na pw. Skad wiesz ze ludzie maja darmowe punkty ? moze poprostu naciagaja kogos na smsy czy sami za to placa.
Watpie kilka osob mi pokazywalo fotke jak mialo ponad 20k punktow na ots
byl kiedys taki sposob na gesior accmaker ale teraz tylko te noob ots maja ten blad bo potem byl poradnik jak to naprawic.
moze trafiles na noob ots na ktorym dziala ejscze ten blad;p
Tzn wiem ze mozna pozmieniac cos w zrodle na stronie i bedziesz mial 99999999 czego chcesz ale tylko wizualnie wiec to moze tlumaczyc zdjecia lub poprostu maja ziomka Admina czy wyslal mu przelew na 50zl i ot cala historia.
Nie raz widziałem domki, z item Shopa, ludzie mieli tyle itemów, za jakieś 15k pkt w sms shopa.
Może jakiś telefon firmowy, czy coś ?
Lub tez czesto ludzie sie wstydzą i wysylaja duzo smsow, a mowia ze maja za darmo/ktos im wyslal/znalezli buga itd tylko po to zeby nie zostali zwyzywani od 'dzieciakowsmsa' czy cos :)
Hmm, najczesciej naciagaja ludzi na czateriach/czatach, podajac sie za dziewczyne i ze wysle sie swoje 'na niby' zdjecie za 1,23, koles napalony wysyla i zabiera mu z konta 5 zl naprzyklad.
Ale takie cos jest nie legalne i mozna dostac mandacik
#up czytajcie ze zrozuminiem bo on pisze ze typo mial 20k pktow watpie zeby tyle smsow wyslal;o
na jakimś ots widzialem ze wysyłasz sms za 3.66 kod przychodzi a ty ustwaisz ze wyslales sms za 60 zl i ci dodawao punkty za 60 zl
Może po prostu punkty na gildie?
Jeśli shop jest obsługiwany przez DotPaya, to skrypt dostarczany przez tę firmę jako przykładowy, zawiera lukę XSS, dzięki której za sms'a 1,22 można uzyskać wartość nawet najwyższych stawek SMS Shopa (powiedzny tych za 30zł). Dodatkowo, jeśli samemu ma się konto na DotPayu, to można zrobić taki przekręt, że nie musisz nawet wysyłać tego smsa, za 1,22, tylko masz tyle unktów, ile razy odświeżysz sobie stronę ze spreparowanymi danymi.
PS. Co do tematu: to nie dotyczy tylko sklepów w Tibii. Skąd inąd wiem, że kupowanie kluczy Steama, konta RS/HF/, itd, też jest w dużej mierze obsługiwane przez DotPaya. I skąd inąd wiem, że tam też są luki ;)
Pozdrawiam.
Na starym WypasOTS był bug z sms shopem. Zamiast kodu, wpisywało się kombinacje dwóch znaków (cyfra/litera, np AA A1 1A 11).
Jeżeli właściciel nie zaznaczył na DotPayu, że kod ma być używany jednokrotnie, to wystarczy wysłać raz smsa, by mieć nieskończoną ilość pkt.