Czesc, jak nazwalibyscie grupe postaci typu kilka rodzajow zolnierzy? Przykladowo medyk i inzynier naleza do supportu - wsparcia. Glupie odpowiedzi typu "armia" bede zglaszal.
Wersja do druku
Czesc, jak nazwalibyscie grupe postaci typu kilka rodzajow zolnierzy? Przykladowo medyk i inzynier naleza do supportu - wsparcia. Glupie odpowiedzi typu "armia" bede zglaszal.
Oddział, gwardia, pułk, pluton
szturmowcy, dywersanci
za bardzo nie wiem o co ci chodzi z tą grupą postaci
znalazłem jeszcze
pretorianie
gladiatorzy
legioniści
Oddział lub dywizja
Nie chodzilo mi o typowo wojskowe zwroty. Jako przyklad podalem grupe ktora nazywa sie support czyli wsparcie. Miesci sie tam medyk i inzynier, medyk wspiera leczeniem a inzynier dzialkami. Nazwa ma okreslac role danej grupy postaci dlatego nazwalbym zolnierzy ofensywa, wtedy zas musialbym nazwac support defensywa co mi nie pasuje. Mimo wszystko dziekuje za szybki odzew.
Support, Tank, DPS? O to Ci chodzi? :P
Dokladnie tak, tylko z ta roznica ze pod ta nazwa beda sie znajdowac 2 postacie. Przykladowo, teraz szukam nazwy dla grupy w ktorej znajduje sie snajper oraz chlop uzywajacy rakietnicy. Wymyslilem heavy damage ale to brzmi sztucznie.
Snajper i koleś od rakietnicy nie bardzo pasuje,
Snajper działa bardziej skrytobójczo a wyrzutni rakiet używa się raczej otwarcie XD (w budynku w końcu strzelać nie można),
a można wiedzieć do jakiego projektu to ci potrzebne?
//
bo jeśli robisz projekt gry osadzonej w czasach współczesnych na silniku tibijskim to chętnie bym w czymś pomógł :D
Snajper pasuje do szpiega(jeśli taką klasę posiadasz) jako że działają z zaskoczenia. Najlepiej jakbyś napisał wszystkie klasy jakie masz w tedy będzie łatwiej nazwę wymyślić dla tych grup.
Szturm, Rozpoznanie/Zwiad, Wsparcie p.pancerne.
A dla twojego zestawu(snajper + koleś z rakietnicą) może pasować dywersja bądź coś w stylu zasadzka. Lub cos mniej poważnego: Łowcy- Snajper na ludzi Rakietnica na pojazdy
Elor-robie server enfo zombie vs ocaleni. Mapy stworzone z totalnie nowych grafik. Gracz zostanie przydzielony do ocalonych lub zombie. Ots bedzie w stylu left4dead. Najwiecej roboty to grafika ale mapy nie beda ogromne bo zmiana mapy bedzie nastepowala co 15 minut. @zrezygnuje ostatecznie z nazywaniem tych grup bo sztucznie by to wygladalo.
Nukerzy - nawalacze. Od slowa nuke (kiedys w jakiejs grze widzialem)
Nuker-fajna nazwa dla jednej z klas zombie, napewno to wykorzystam. Dziekuje.