Minecraft w 2D, proszę, tutaj 2 filmy od Coestara:
W czerwcu/lipcu na kanale manderopx pojawi się cała seria z tej gry, jak ktoś nie chce kupować.
Wersja do druku
Minecraft w 2D, proszę, tutaj 2 filmy od Coestara:
W czerwcu/lipcu na kanale manderopx pojawi się cała seria z tej gry, jak ktoś nie chce kupować.
Widzę, że już ktoś się o tej grze dowiedział. Może na pierwszy rzut oka jest to minecraft 2d, ale dużo tę grę różni. Oprócz widoku 2d Terraria jest dużo bardziej rozbudowana. O wiele więcej itemków, broni. Ciekawe bossy, dungeony, biomy. Polecam ją wszystkim. Mimo, że piracę działa nawet multi, a gra we 2 jest świetna. Ogółem dużo by tu się rozpisywać o walorach tej gry. Rozbudowany system walki, magia...
@edit
Dałeś jakieś nudne zniechęcające filmiki z początków lets-playi. Polecam obejrzeć np ten trailer
Dla ciekawskich - kosztuje 9.95 euro. Czy jakoś tak. Niby całkiem fajna, ale jak grać, to tylko z kimś - większa frajda. Oglądałem filmiki, nawet ciekawe, dużo możliwości.
Ktoś wie jak założyć serwer multi? Chciałbym z kumplem pograć przez hamachi czy coś, ale wyskakuje błąd "You are not using the same version as the server".
Nie wiem co ludzi ciągnie do gier tego typu, przecież to wygląda jak Soldat z przed parunastu lat 'o' Nie podoba mi się i w życiu bym tego nie kupił ;d
@mikol
Po prostu masz inną wersję niż kumpel.
@Hammett
Gra jest specyficzna, ma dużo więcej możliwości niż minecraft, jest ciekawa, wciąga i grafika może 2d, ale wszystko jest ładne.
pogralem chwile ale nudzi sie, gralem na multi z kumplem ale tez sie jakos znudzilo to nie dla mnie : d
Nie polecam schodzić na początku gry głęboko w podziemia, nie macie szans sam na sam z dżdżownicą.
Zależy którą. Ich jest w chuj, ale na początku mamy szanse spotkać dwa rodzaje - taką ze 100 hp i lekko mniejszą. Tą drugą można rozwalić wooden swordem, ta pierwsza oznacza reset gry ;dd
Co zrobic, zeby mi sie mobki w domu nie respily?
Zbudowałem sobie ZAJEBISTY domek ze szkła, jak ustawić żebym się w nim respił.
Btw. linka z hakiem najlepszy item w grze!
Musisz zbudować łóżko. 5 silka - 50 pajęczynek i jakieś drewno. Ja już w to gram kilka dni i jest fajnie :D Udało mi się już kilka razy uwalić bossów: takie wielkie oko i eater of the worlds. Tego wielkiego szkieleta nadal nie mogę, a chroni wejścia do dunga. teraz zbieram materiały z meteorytu który spadł na mój świat.
Stawiam lozko, klikam prawym i nic sie nie dzieje.
Gra ogólnie ciekawa ale polecam raczej grę na multi.
Sebiq po naciśnięciu na łóżko powinna się pojawić informacja "spawn set" czy coś podobnego i w tym momencie już respisz się koło łóżka, a spać nie można bo psuło by to sens gry - walka potworami.