-
Rp vs Ms
Witam. Wracam do tibii po rocznej przerwie i nasuwa sie pytanie kim grac.
Bede mial okolo 100-200k na start
Biore pod uwage rp i ms
Pacc kupuje dopiero w sierpniu bo w lipcu jade nad morze i sie nie oplaca;d;d
Prosze mi powiedziec czy na lvlach juz takich 100+/130++/150++ ms duzo szybciej expi niz rp??
W razie wątpliwości - temat powstał z połączonych dwóch (a w tym wypadku lepszy jeden porządny temat, niż dwa).
//k3
-
Na 150 souleatery. Jak ogarniasz i lubisz hardcore to 500k/h i siana duzo.
-
Sorcerer zawsze będzie w stanie expić szybciej od paladyna. Jednak dopiero od ok. 100 poziomu można liczyć się z szybkim expem połączonym z profitem, między innymi na souleaterach (już od setki da się ładnie przyPG'ować), HFF'ach INQ (130+), lizardach Razzachai (preferuję min. 180+). Paladyn niestety swoje PG musi ograniczać do grimów, DL'ów oraz frostów.
-
Expienie na 150 lvlu
Mam pytanko czy przykladowo na 150 lvlu ms expi duzo szybciej od rp?? chodzi mi glownie o takie expienie z profitem/ wychodzeniem na 0 ew. lekkie waste. i chodzi ile szybciej. np ms expi 2x szybciej czy roznica jest wieksza?
i jeszcze czy to prawda ze spiry czesciej sie lamia niz rok temu?
-
Teraz to człowieku nie mam pojęcia :/ są te zjebane cooldoowny więc ms na 100% expi wolniej niż expił.
-
MS wymiata dalej tyle ze juz nie z ue/wave a z avalanche itp.. na zao ma duuzo wiekszy exp a profit porownywalny do palla z ass starow
-
bo ja slyszalem ze takim palkiem tez mozna znalesc dobry exp i jest nie znacznie wolniej od msa.. np grimy;] ze palkiem mozna 400k/h wyciagac a msem jakies 500 i taka jest roznica;]
-
Na grimach to można palkiem znacznie więcej niż 400k ale zależy na jakim lvlu.