Yo mam 65 kine na pvp i mam pytanie: o ile mniej bym walił z avengera na swoim poziomie jak on jest od 75lvla? Ile by wtedy miał ataku jak bym miał 10 lvli mniej od wymaganego?
Wersja do druku
Yo mam 65 kine na pvp i mam pytanie: o ile mniej bym walił z avengera na swoim poziomie jak on jest od 75lvla? Ile by wtedy miał ataku jak bym miał 10 lvli mniej od wymaganego?
Nie jest to informacja potwiwerdzona przez CipSoft, ale prawdopodobnie 1 lvl wcześniej od wymaganego to -2% obrażeń. Na te 10 lvl wychodzi więc -20% DMG. Oczywiście częściej będą też missy.
Edit: przeczytaj ten temat: http://forum.tibia.org.pl/showthread...ganym-poziomem
to nie jest tak ze sumujesz %, bo na 25 lvlu nie zadawalbys zadnych obrazen (-100%)
tylko raczej mnozysz [ (98%)^x ] * atk
gdzie x to ilosc lvli jaka ci brakuje do 75
jak popatrzylem to lepiej biegac z giant swordem do 68 lv, przeniesc sie na nightmare blade i cisnac do 73, a potem ave :>
Masz rację, pisałem na szybko, dlatego dałem link do tematu, który wyjaśniał całą sprawę:) Niemniej jednak dobrze, że wzór, który został wyprowadzony w podanym przeze mnie temacie został tutaj podany; teraz nie trzeba zgłębiać się w jego lekturę :)
Do Twojego postu dodałbym tylko informację, że na niższym od wymaganego lvl nie tylko obrażenia, lecz też celność ulegają redukcji.