-
Jaki ots?
Witam mam pytania na temat "na jakie otsy jest popyt"
Po pierwsze mapa...coś na wzór apo ots?czyli prosta..duża ale z odrobinami szczególow zeby nie byla za kwadratowa czy coś na wzór EK otsa...i czy własna czy też skompletowana z róznych terenow udostepionych przez użytkowników..?
Po drugie klient...jaki klient najlepszy...
Po trzecie co powinno sie znajdowac w smshopie tylko po to zeby ots miał się za co utrzymać a nie zrazil do siebie graczy.
Kto by gral na ots na którym by była mapa coś ala APO taka prosta z odrobinami szczególow a zarazem z questami na myslenie....???
Dziekuje za odpwoiedzi..Chcialbym zrobić otsa..ale po co robic jak nie wiem na co jest popyt..Bede sie meczyl z mapa zeby zrobic cod miod orzeszki jak na niej nikt nie bedzie gral..Moim zdaniem bardzo mało osób gra na mapach typu super evól rpg x1000items na metr kwadrat..
-
Po pierwsze, ilosc graczy na danym otsie zalezy od reklamy i od ich gustu, u mojego przyjaciela - ma RL Mapę z nowymi wyspami, super skryptami, questami.. bylo 100 osob online, a normalnie gra 30-50. I wiecej nie wchodzi.
Czasami widze jak na evo gra po 300 osob, evo z teleportami, exp x9999999999.
Dobra reklama + cos czego nie ma na innych otsach - trzeba czyms zaskoczyc graczy.
W sms shopie mozna dac znane juz wszystkim Softy/Firewalkery, rs removera ew. pacca czy cos.
Zadnych full eq..itd.
-
Mapa: własna, może z elementami RL (jakies expy z Yala/Zao itp. Nie za dużo :P). Skonstruowana w sposób opisany na początku, duża, w miarę prosta, ale nie kwadratowa. Fajnie wygląda wypicowane d-lair ze wszystkimi szczegółami, ale jest niepraktyczne, bo RP/MS/ED nawet nie ma jak uciec :S Mapa kwadratowa, praktyczna, ale mapa musi też oko cieszyć :)
Questy: te ważniejsze typu Anni, PoI, Inq, czy nawet OF, Banshee, BeheQ muszą być + dużo własnych i ciekawych.
Rate: Stage, powiedzmy od x80 na 8 do x4-5 na 120+ i jest dobrze.
Reklama: serwisy typu ots.pl czy otservlist.org, forum torga. Można też zakładać noobcharki na innych OT i spamic w DP, ale nie przyciągnie to wielu graczy.
Klient: 7.4/7.6 lub 8.54-8.57 lub najnowszy dostępny myślę, że na takie znajdziesz najwięcej osób.
SMS Shop: trochę cc, przeciętne EQ (powiedzmy g-arm, c-legi, v-shield, RH, bohy, wand of voodoo, underworld rod, bs, fire axe i skull staff (oczywiście co do rózg to zależne od wersji), mogą być jeszcze Change Name, rs remover, rust remover.
Btw. Fajnie i łatwo się mówi, ale zrobić taki OTS, to zajebiście dużo pracy :D
-
Czyli mapka cos w stylu evo/apo chodz z odrobinami szczegolow..:P
A nie lepiej zamiast expowisk z rl mapy zrobic expowiska które jakiś uzytkownik wciepal na forum?:P
-
Mam wrazenie ze jednak bardziej sie rl mapa nadaje.
Mysle ze cos w stylu KonuOT zrobiłoby furore, stały exp x6, rl mapa i byłoby git.
-
wiesz ilke jest otsow z rl mapa? ja np jako gracz zagralbym na otsie z nowa wlasna mapa dobrym balansem profesji nie to co na rl exp 5-10 . Tibia nie nowsza niz 8.0