-
"zacinanie sie" tibii
Witam. Otoz mam taki problem ze gdy gram w tibie to po jakims czasie tibia "zacina sie" i nie moge chodzic/uzywac hotkeyi po prostu nic, ale wszystko inne widze np. przechodzacych graczy albo jak pisza na trade. Juz 2 razy przez to padlem. Widzialem jak potwory odbieraja mi hp a ja nie moglem nic zrobic mimo nawalania w hotkey z health potionem jak debil. Zna ktos przyczyne i rozwiazanie problemu?
-
A działa Ci wtedy klawiatura / myszka normalnie? (w innych programach)
Najprawdopodobniej to coś ze sterownikiem/syf na kompie
-
Myszka i klawiatura mi normalnie dziala, ale tak jakby klient tibii nie reaguje na moje gesty. Przeskanowalem caly system i nic.
-
Zreinstaluj Tibie / wyczyść rejestr Ccleanerem i zobacz czy coś się poprawi
btw. temat ten pasowałby do działu "Sprzęt i oprogramowanie"
-
Ok zrobie tak jak napisaleś i prosze o przeniesienie. Po reinstalu zedytuje posta i powiem czy podziałało.
-
jaki ty masz komputer chłopie? Odrę czy co? Albo jakiś windows 311?
@top
zrób reinstalke tibi.
-
Komputer myślę, że mam w miare dobry. Nigdy wcześniej tak się nie działo. Vista 4gb ram, Procesor dwurdzeniowy 2.0 (dokladnie nie wiem jaki). Zrobilem reinstalke i sprawdzam. Musze troche pograć bo to sie dzieje po około 20 minutach.
-
Mogłeś od razu napisać że to się dzieje po czasie, po prostu procesor jest za bardzo obciążony albo ci się przegrzewa. Wyczyść PC z kurzu, odplącz kabelki itd.
Pozdrawiam
-
i co tylko tibia nie reaguje przez to?
-
@ UP.
Bardzo możliwe, tibia jak żadna inna gra "pożera" procesor.
3 Klienty odpalone na MC i mój procesor Intel Core 2 Duo 2.8 Ghz wymięka ... :)
Zrób tak jak radziłem i na 100 % pomoże.
-
moze to wina bota ? uzywasz?
ja tak kiedys mialem przez elfa , dash mi sie scinal i nic nie moglem robic , nawet exury puscic
-
Dziękuje bardzo za rady, pomogło (bynajmniej narazie). Działo się tak bez bota, pobawiłem się troche, wyczyściłem rejestry, ccleaner poszedł w ruch, mam nadzieję, że będzie dobrze. Jeszcze raz dziękuje ;)
// Jednak dalej się tak dzieje. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje co do rozwiązania tego problemu?
-
Jeśli dalej się tak będzie działo to otwórz pokrywę komputera i wyczyść cały kurz/wybij wszystkie pająki/robale które się tam zapewne zasiedziały i ew. jeśli potrafisz lub masz znajomego który się na tym zna nałóż nową pastę chłodzącą na procesor. Ogólnie to polecam sprawdzać programem np. CPU-Z temperaturę procesora od momentu włączenia komputera i sprawdzać co ile minut wzrasta. Mój rekord to 118 C w 30 minut (miałem tak zasyfiony wiatrak). Optymalna temperatura procesora (przynajmniej w moim laptopie) to 55 stopni więc u ciebie nie powinno być więcej.
-
Czy pierwszym objawem braku reakcji gry jest może zmiana rozdzielczosci? Jakaś kombinacja klawiszy ustawia tibie w fullscreen, do tego krzaczy ją niesamowicie - ruszając strzałkami porusza się wtedy mapą - sam miałem takie problemy ;)
-
Dobra, zrobiłem formata, uaktualnilem sterowniki karty graficznej i jest wszystko OK. Dzięki za pomoc ;)