Jakie są sposoby na huntowanie gracza na Optional PVP?
Pomijając kwestie party, a biorąc pod uwagę możliwość przenikania przez innych graczy to czy są jakieś sposoby aby huntować na Optional PVP
Kiedyś to było trapowanie, a teraz?
Wersja do druku
Jakie są sposoby na huntowanie gracza na Optional PVP?
Pomijając kwestie party, a biorąc pod uwagę możliwość przenikania przez innych graczy to czy są jakieś sposoby aby huntować na Optional PVP
Kiedyś to było trapowanie, a teraz?
Możesz loorowac potworki. :)
Z tym lurowaniem to nie bardzo, bo ostatnio potworki wracają na swój resp... Jedynie możesz sobie poubijac afkerów w nocy np. ludzi skillujących na Slimach. xD
czyli "hulaj dusza piekła nie ma"
mam zamiar pograć trochę na Optional PVP, traktować to jak odskocznie od Normal PVP -więc takie odpowiedź mnie satysfakcjonuje i cieszy:)
Zalezy o jakich lvlach mowimy. Np takiemu 60 palkowi na dragach raczej nic nie zrobisz oprocz lurowania (na npvp dragach nie ma czego lurowac) i bicia. Na wyzszych lvlach zaczyna sie jazda. Poszukaj recordingow na cascie. http://tibiacast.com/broadcasts?search=zazi+bobek&in=r tutaj masz troszke tego.
Podsumowujac na npvp mozna kogos zabic lecz potrzeba wiecej wysilku niz na pvp.
Ubijanie botterów na non pvp jest zabawne ;) Jeśli używa jakiegoś darmowego ścierwa ew. nie potrafi dobrze bota ustawić i na expie jest ognisko / monster bijący na dystans to hulaj dusza - takie trapy można kminić że 80~ najciki padają w pare minut :)
ofc. afkerzy nawet pod głupim dp port hope też fajnie spadają na slimach :P
Co do ubijania graczy, którzy aktualnie sterują charem - jest ciężej bo lurować trudniej ale np. wczoraj wybiegłem przed 41 edem na tarantulach w full respa i miałem na sobie 8~ sztuk i wystarczyło stealth ringa założyć i tylko utamka go uratowała.
Widziałem na castach jak leczą potworka (gs, zombie) na pvp ihami/mas resem (naawet nie wiem czy jest do dostępne na non pvp) - z tym też coś można pokombinować, np. zlurować 2 gsy na jakiegoś 100 eda tak żeby stał strapowany (yalahar) i leczyć gsy ;)
#up
Leczenie monsterów nie jest możliwe na optional pvp.
Total boty to najlepiej strapować (o ile nie mają opcji z wychodzeniem z niego) i puścić na full resp + jakieś lurowanie. Mówi się że teraz nie da się trapować bo jest przechodzenie, ale na drakenach z tego co wiem jest całkiem ciekawie nawet na non pvp kiedy się stoi w drzwiach ;p Jeżeli mamy do czynienia z jakimś newbie to nawet jak mu te kilka dl lurniesz to i tak się wyłoży jeżeli odpowiednio będzie manewrował. Ogólnie to zabawa w lurowanie jest na małych lvlach typu ganiania 30 palka z gsem na poh albo miejsca trochę lepsze jak drakeny.
w temacie krulestwa - gildii kadrowiczow bylo cos kiedys, ze zrobili "udana" wojne i zaliczyli fraga na gosciu ktory ich solidnie wkurzyl ;d