Siema. Mam pytanie czy palkowi szybciej leca skille? Spotkalem sie z roznymi opiniami np. 2x szybciej , 0,5x szybciej a nawet 3x szybciej? Jak jest na prawde?
Wersja do druku
Siema. Mam pytanie czy palkowi szybciej leca skille? Spotkalem sie z roznymi opiniami np. 2x szybciej , 0,5x szybciej a nawet 3x szybciej? Jak jest na prawde?
Jasne, ze szybciej leca i to o duzo.
Masz na mysli roznice miedzy pallkiem, a knightem, tak?
Tak, szybciej leca, ale nie wiem dokladnie o ile.
Tak tak miedzy knightem a pallem .
szybciej, oj szybciej
ja zauważyłem kiedyś że mniej więcej tyle samo dni skillowałem pallem i knightem i pall miał o 10 skilla więcej.
zaraz jakiś kalkulator obczaje to zedytuje
"Jeśli jesteś Paladynem, skille wchodzą ci 3 razy szybciej."
tak jest napisane na tibia-wiki.net
Skille ida szybciej ale nie az tak strasznie szybciej wydaje mi sie ze jest to 0.5%.
Przykladowo kiedy knightem wbijesz z 10 skilla na 92, za ten czas pallkiem wbijesz 98 dista.
wystarczy chyba to ze najlepszy skill we wladaniu bronia ek to chyba 118 a rp w discie 127 :)
Paladynowi skille idą ~3x szybciej, np. jesli knightem na wbicie skilla potrzebujesz 60h to paladynem wbijesz tego skilla w 20h :)
Palkowi szybciej wchodzi distance niż knightowi słord/akse/klub/ ale za to shielding szybciej rośnie knightowi :)
A jeśli chodzi o mlvl to żeby knightem wbić 9 mlvl trzeba męczyć exurę nonstop ponad rok.
jeżeli się nie mylę (a haratało się kiedyś palkiem i był skilik koło 100) to jak zadajesz bloodhita albo 'iskry' czyli przyjmuje gościu w arma to się liczy jak 2 hity a jak na shielda(chmurka) albo miss to jako 1 hit, a poza tym to jak u kiny, tylko często liczy się jako 2, dlatego warto robić tak jak się skila na monkach np. coby trafiać te bloodhity chociaż monasy szybko śpią :< a shielding tak samo u kina i u pala
Raczej shielding idzie tak samo jak knightowi. Przecież jest masa palków z shieldingami powyżej 90 a nawet 100.
Shielding paladynowi idzie tak samo jak knightowi, za to dyst. rosnie 3x szybciej niz knightowi sword/axe/club.