witam. jakimi potami opłaca się leczyć, żeby zminimalizować waste. Bo słyszałem, że opłaca się kupować m poty i sie leczyć ale nie wiem na ile to się sprawdza.
Wersja do druku
witam. jakimi potami opłaca się leczyć, żeby zminimalizować waste. Bo słyszałem, że opłaca się kupować m poty i sie leczyć ale nie wiem na ile to się sprawdza.
SMP + Exura/gran/san...
SHP Tylko w hardkorowych sytuacjach. To jest model dla wszystkich profesji, jak widzę ludzi którzy leczą się SHP to śmiac mi sie chce.
Złe pytanie.
Wiadomo, że jeśli siedzisz na jakichś mocniejszych mobach, trzeba szybko odzyskiwać manę. Wtedy bierze się SMP, bo szybciej ją odzyskamy, a co za tym idzie, szybciej się wyleczymy (mniejsze ryzyko deada i łatwiej kontrolować poziom hp).
SMP są też lepsze, jeśli chodzi o cap/manę, czyli na jakieś dalekie wyprawy od miast.
Na słabsze moby, na których nie stracimy dużo życia, lepiej wziąć zwykłe MP, bo są najekonomiczniejsze, jeśli chodzi o odnawianą manę/gp. Za to dużo ważą, a odnawiają stosunkowo mało many - trzeba ich wziąć dużo i dłużej się potować.
Od miejscówki i mobów zależy, które się opłaca brać, chociaż w sumie na wyższych lvlach manę odnawia się wyłącznie SMPami.
Co do reszty - plusem potów dodających hp jest to, że można się podczas używania ich dodatkowo uleczyć spontanicznie:
HP - jedyne opłacalne do leczenia poty, ale też do pewnego lvla (potem już exury gran są wydajniejsze).
SHP - na kryzysowe sytuacje warto mieć kilka-kilkanaście w bp, bo odnawiają na prawdę sporo życia.
GSP - w zasadzie używane tylko na najtrudniejszych questach (Anihilator), kryzysowych sytuacjach albo trudnych terenach (przebieganie Arcanum w celu pohuncenia na Anihilonie). No i oczywiście w PvP.
To chyba powinno Ci wszystko wyklarować ;-) .
Pzdr ^^
Próbuj kupować poty na trade. Czasem uda się wyrwać np 300 smp za 10k. Ale z reguły 100 shp 8k, smp 6-7k.
Shp jak masz kilka mobów na klacie i żółte hp - wtedy lepiej się uleczyć niż później żałować deda.