Witam. Czy mogę dostać bana za proszenie o tp? I czy da sie sprawdzić czy ktoś mnie zreportował?
Wersja do druku
Witam. Czy mogę dostać bana za proszenie o tp? I czy da sie sprawdzić czy ktoś mnie zreportował?
Oczywiście że możesz, podchodzi to pod wykorzystywanie błędów gry, raczej nie da rady by sprawdzić kto ciebie zraportował zresztą do czego by ci to było potrzebne;s
Będziesz wiedział czy ktoś ciebie zreportował po pojawienie się wpisu w Criminal Records, a co do bana od czasu tego nowego systemu to o bana za tp łatwo
Gadanie... Ludzie tpkują sie od dawna, i jak by to cipom bardzo przeszkadzało, to by to usunęli.
Sam od zawsze się tepecze, i jakoś nigdy nic się nie stało
a na ile takiego bana dostanę? I czy potem zniknie z criminal records czy jakos tak
bana nie dostaniesz,jedyne co możesz otrzymać to notatka (tak jest w większości przypadków)
Proszenie o tp jest karalne (wykorzystywania błędów w grze) - jest od tego specjalna rubryka przy raportowaniu a zresztą były już o tym tematy.
Ban jest na 30 dni, zniknie po 6 miesiącach od ostatniego wpisu.
Powtórzę to co zawsze w takich tematach - to nie jest "błąd" w grze, to już nie jest zakazane, nie ma za to banów/notek/czegokolwiek. Słuchajcie kogo chcecie : )
Jeszcze na potwierdzenie odpowiedź od CipSoftu, którą przed chwilą dostałem:
Cytuj:
Dear Tibia player,
- Hide quoted text -
> Hello, as it's not clearly stated in tibia rules, I have to ask:
> Is asking for teleport, or using it, still illegal? I mean for example
> blocking depot squares, so you will respawn at home city temple, or using
> monsters to quickly escape from deep dungeons.
>
> Thanks in advance.
Thank you for your request.
There is no longer a rule which prohibits this kind of behaviour. I hope this
answers your question.
Kind regards,
Marcus
Tibia Customer Support