-
Crashowanie OTS
Od jakiegos czasu zainteresowalem sie klonowaniem rzeczy na OTSach.
Duzo o tym czytalem, i z tego co mi wiadomo, itemy mozna klonowac tylko poprzez crashowanie?
Czy ktos z Was wie moze jak taki bajer zrobic?;>
Pamietam, ze kiedys jak gralem na WypasOTS bardzo duzo ludzi klonowalo sobie rzeczy... Jak mozna np. na tym WypasOTS cos sklonowac?
btw.
Jezeli masz pisac ''kolejny naab co chce klonowac'' czy cos w tym stylu, to lepiej w ogole nie pisz.
Pisze to z ciekawosci, chcialbym sie dowiedziec.
Jezeli znasz odpowiedz na moje pytanie, a z jakichs powodow nie chcesz pisac tego publicznie, to odpisz mi na pw, bede wdzieczny (:
Pozdrawiam
-
-
Musisz znalezc blad, powodujacy crash servera. Nigdys byl taki myk ze jak ktos uzywal elfbota i ty miales elfbota to wysylajac o ile dobrze pamietam 255 znakow crashowales go :).
Najlepiej poznac budowe silnikow i wtedy szukac bledow
-
A ja widziałem mass logi kumpli którzy logowali się 50 charami na raz stali obok siebie i robili "chmurkę". Ots był słaby ale crashe były.
-
Na wypasie jak pamietam byl taki sposob przez jakis czas, ze mnostwo rzeczy bardzo duzo wazacych do parcela i sie wysylalo i chyba ots nie wyrabial i crash byl. Jakis czas temu, to juz bardzo dawno, bo w sumie nie gram w tibie dlugi czas byl ots 7.6 taki dosc porzadny to pamietam crashowalismy tak, ze wbijalo sie postac do ktoregos lvla na rooku, potem wybieralo sie knighta i zbijalo na mainie tak zeby mial 0 hp, no i kazdy log nim to crash. Jednak na jakis wiekszych otsach trudno to zrobic, bo sa zabezpieczone przed roznymi sposobami
-
Już nie pamiętam na jakiej wersji ale do klonowania kasy używało się tibiaauto, ale techniki nie pamiętam bo to było z 2-3 lata temu.
-
Miałem zioma od siebie z teamu który klonował itemki w depo po prostu przelogowywując i działało klonowanie prawie na każdym otsie dokładnie nie wiem jak on to robił :P ale zawsze mieliśmy full sety i miazgę maniury , potrzebna była np tylko jedna para softów i mieliśmy masę : -]] ponoć ten sposób zna bardzo mało osób. Nie było żadnego crasha wtedy itp. po prostu przelogowywał i miał 2x i potem 4x itp
-
-
ta chmurka to nie przypadkiem w 50 osób spamowanie exani hur "up? :>
-
up z tego co mi sie zdaje to exani tera :D
-
Cytuj:
Domestos napisał
ddos i serwer lezy
To nie zadziała sparaliżuje tylko ruch na serwerze czego powodem mogą być masowe kicki,lagi serwer będzie stał bo dlaczego miał by się wyłączyć gdy atak celuj tylko w ruch sieciowy?
Crashować można stosując błędy których na szczęście jest coraz mniej więc powodzenia ^^
-
Cytuj:
Domestos napisał
ddos i serwer lezy
za takie ddosowanie jakiegoś "ex" serwera można nieźle się "pokaleczyć".