jak w temacie,
Co daje większy profit robiąc runy na softach? Icicle czy avalanche.
Z góry dzięki za odpowiedz
Wersja do druku
jak w temacie,
Co daje większy profit robiąc runy na softach? Icicle czy avalanche.
Z góry dzięki za odpowiedz
Avalanche <znaki>
Oczywiście Avalanche.
poszukałem na innych forach i sie okazało, że icicle :)
temat do zamknięcia
A jak to uzasadnicie?
Szczególnie Ty, #Lizaczek? BTW. mam nadzieję, że będziesz się tak udzielać przez całą swoją forumową "karierę"... ;> .
Hm. Ava są dostępne również w sklepach FAcc. Dlatego cena będzie stosunkowo niższa, jeśli wyrazić wartość w "cena/moc". Są za to o wiele częściej używane, dlatego łatwiej je sprzedasz.
Icicle mogą robić i kupować tylko gracze PAcc. Dlatego sprzedawanie ich graczom z darmowym kontem może okazać się intratne. Są też stosunkowo silne. Poza FAcc`em jednak ciężko będzie Ci sprzedać, bo bije się z nich praktycznie wyłącznie Demony, a i tak już widywałem EDków, klepiących je z "lodowych" czarów. Klepie się je też blockerem z Ava, więc znowu wypadają słabiej wobec 'konkurencji'...
Jeśli jednak już pochytasz sprzedaż na FAcc, to polecam Icicle.
Pzdr ^^
@up
Oczywiście się postaram ;]
Uważam tak (oczywiście na podstawie gry na Olympii),że 3/4 high leveli kupuje ava/gfb,a nie żadne tam icicle. Ava są kupowane nawet częściej niż sd,bo możesz iść z nimi na większość potworków ;)
A tak wogóle to on napisał "temat do zamknięcia".
o skup się nie boje bo mam stałych klientów. Biorą wszystko. Dzięki wielkie za odpowiedzi chłopaki.
softy + food = 28800 + 14400 many = 43200 many
avalanche 530 many - 4 strzały
43200/530 = 81,5~ * 4 = 326 strzałów
80ava=3k
1ava = 3000/80 = 37,5gp - 1 strzał
326 * 37,5 = 12225gp
icicle 460 many - 5 strzałów
43200/460 = 93,9~ * 5 = 470 strzałów
100icicle = 2,5k
1 icicle = 2500/100 = 25gp - 1 strzał
470*25=11750gp
Odpowiedź - bardziej opłaca się robić avalanche. Ceny są praktycznie takie same na każdym serwerze jeśli chodzi o runy, ava liczę 80strzałów (stary bp) za 3k, icicle 100 strzałów (stary bp) 2,5k .