Pewien gracz złożył na mnie raport. Czy za sprawą tego raporta moge zostać ukarany? Czy nowy system banowania uwzględnia raporty?
Wersja do druku
Pewien gracz złożył na mnie raport. Czy za sprawą tego raporta moge zostać ukarany? Czy nowy system banowania uwzględnia raporty?
Właściwie rzecz biorąc każdy może zraportować nieprzyjaciela. Więc to jest bardzo nieodpowiedzialny sposób banowania.
nie wiem jak z banami ale notki dają
sam dostałem notkę za napisanie po polsku na game-chatcie (czy ci ludzie nie wiedzą co znaczy wrong window O.o)
i widziałem że inni dostawali notki np. za prośbę o tp (z 2h temu czytałem temat na torgu że ktoś dostał i się pytał o co chodzi)
Skoro dają notki to jest i szansa na bana
Wydaje mi się że to wygląda tak ktoś Cię raportuje a potem ktoś za to odpowiedzilny musi to sprawdzic czy aby napewno masz racje
Hmm, zależy jeszcze za co Cię zraportował.
->Za przekleństwa "k*rwa" , "f*ck" (oczywiście bez cenzury) grozi ban do 7 dni (ja dostałem tydzień za "very big dick?" a np. za "fuck br" dostałem tylko notke).
-> Za "tp plax" już ktoś mi kiedyś na caście pisał że dostał za to też 7 dni o.o
-> Za rasizm jest notka (napisałem "go back to home macacos pick up bananas" na trade)
W ogóle nie rozumiem jak raportują "pokrzywdzeni" przez lurowanie (o ile to jeszcze możliwe), czy przez to, że uderze jego potworka. Jeśli próbujesz lurować, bić komuś potwory i ten ktoś napisze "reported" - nie ma się czym przejmować. W końcu kto udowodni Ci lurowanie? Ten super mega w pyte system Cipów? wątpie :]
Zeby nie tworzyc nowego tematu mam male pytanie ;) za powiedzenie do kogos "noob" etc. mozna dostac notke/bana??
@up
Nie, nawet jeśli kogoś reportujesz i wybierasz insulting to jest opis, że słowo "noob" nie jest brane pod uwagę.
o ile wiem bicie czyichs potworkow w ogole nigdy nie bylo zabronione. Nie wiem jak z lurowaniem, ale na swiatach pvp raczej tez jest dozwolone.
Slyszalem tez, ze nie mozna juz wiecej dostac bana za 'game weakness abuse', czyli miedzy innymi za teleportowanie, lub prosbe o to. Niestety nie jestem pewien co do tego, wiec bylbym wdzieczny, gdyby ktos potwierdzil/obalil te teorie.
potwierdzam, za game weakness abuse, czyli m.in. teleport, nie ma już banów - gray