-
Problem z mapkami
Joł , mam problem z mapkami. Przez przypadek usunąłem folder z mapami tibii , który jest tak dziwnie poukrywany , "Automap" i jeszcze jeden plik. Teraz mam problem , bo chcę znowu mieć mapy , ściągnąłem z Torga pod tibie 8.1 i chce je wgrać , ale nie wiem gdzie , bo nie mam tego folderu C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Dane aplikacji\Tibia\AUTOMAP. (Mam windowsa XP i wcześniej , do momentu po usunięciu tego folderu ...\Tibia\Automap wszystko dobrze działało)
-
po prostu zrób folder jeszcze raz?
-
@Up:
Zrobiłem , wkleiłem mapki , ale dalej nie działają.
@Down:
Robiłem tak kilka razy i nic , reinstal tibii nie pomaga. Nie tworzy folderu , nie wiem dlaczego.
-
A nie prosciej bedzie usunac tibie i zainstalowac ja na nowo ? Powinno Ci automatycznie zrobic ten folder...
-
A zrób reinstal tibi i się zaloguj aby odkryć mapy, może wtedy utworzy się ?
-
Robisz tak - klikasz na Tibie i klikasz "właściwości" - potem szukasz "element docelowy" dopisujesz path i lokalizacje mapek u mnie wygląda to tak.
"C:\Program Files\Tibia\Tibia.exe" path C:\Documents and Settings\USER\Moje dokumenty\Application Data\Tibia
Edit:
Wg mnie powinieneś zrobić ten folder AUTOMAP (C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Dane aplikacji\Tibia\AUTOMAP) a potem zrobić tak jak wyżej napisałem tylko adekwatnie pozmieniać lokalizacje ("C:\Program Files\Tibia\Tibia.exe" path C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Dane aplikacji\Tibia\AUTOMAP)
Ciesze się że mogłem Ci pomóc!
-
@Up:
Dzięki wielkie , nie będę sprawdzał już tego sposobu bo już wszystko jest ok , ale myślę , że by zadziałał.
Użyłem tego:
"znalazlem inny sposob dla tych, ktorzy nie moga znalesc folderow, albo cos im nie pasi. wystarczy odinstalowac nowa tibie, zainstalowac starsza (np.7.92) i wkleic mapki do glownego folderu. nastepnie wgrywamy nowego klienta wmiejsce starego, lecz nie usowamy go!! (domyslnie C:/Program Files/Tibia) i git :P"
Btw temat do zamknięcia.