Pinguje mnie duzo osob od wczoraj. Zaliczylem 2x zgona, moje ip nie wiem skad maja ale jestem przekonany na 100% ze mnie pinguja. Mam radiowke, a wiec jak zmienic ip oprocz tego zeby zadzwonic do kolesia ;/ ? Prosze o porady !
Wersja do druku
Pinguje mnie duzo osob od wczoraj. Zaliczylem 2x zgona, moje ip nie wiem skad maja ale jestem przekonany na 100% ze mnie pinguja. Mam radiowke, a wiec jak zmienic ip oprocz tego zeby zadzwonic do kolesia ;/ ? Prosze o porady !
ip najlatwiej zdobyc przez jakies komunikatory gg, msn czy jak na vt czyjes wchodziles
a jak beda chcieli to moga cie pingowac az neta nie zmienisz (lub ip o ile masz zmienne);d
#2down
zablokowanie mozliwosci pingowania
<duzyfacepalm>
klik
znaczki...
pokombinuj z programem hotspot shield - ale beda lagi masakryczne - chyba ze dobrze trafisz.
Zreszta nie znajdziesz nic innego, co by nie generowalo lagow, kazda zmiana IP przez takie wynalazki jak HotSpot Shield, powoduje znaczny spadek szybkosci lacza no i pingow.
Proponuje jednak zadzownic do swojego providera i poprosic nie o nowe IP, tylko o zablokowanie mozliwosci pingowania - jak masz router w domu, to prawdopodobnie tez masz w nim taka mozliwosc.
btw - kiepski provider, skoro takich rzeczy nie wylapuje, bardzo proste do wykrycia...
Pzdro