-
Dziwny problem ;S
Czesc :) Mam taki problem, ze gdy wlacze Tibie, pogram okolo minuty, i nastepuja lagi.. Ciagle lagi ;| a gdy gram w przykladowo Conquera to lagow nie ma. Kazda gra online dziala normalnie, nie mam lagow, a gdy zalacze Tibie to sa lagi.. Zawsze ;| Czym moze to byc spowodowane? Zaznacze, ze nigdy czegos takiego nie mialem.. Tibia dzialala normalnie, zero lagow, no chyba ze cos z serverami, badz cos z netem, co bylo znikome. Z gory dziekuje, pozdrawiam :)
-
Nov 03 2010 -
Yesterday, around 18:00 CET, players on all American game worlds experienced kicks due to a technical problem at our service provider. They investigated the problem and the situation is back to normal now.
jeśli to nie to to wejdz w ustawienia > graphics > advanced > na dole masz suwak " adjust framerate limit" przesun go pardziej w prawo powiedzmy na 100+ powinno pomóc
-
Wiesz, gralem na serwerze niemieckim - Secura. To zaczelo sie okolo poltora mieisaca temu, wiec to nie moze byc zwiazane z tymi amerykanskimi serverami, probowalem z tym sowakiem. Ale problem chyba lezy w laczu, bo gdy zaloguje sie nagle zmienia sie stan sygnalu na najnizszy ;( a jak wlacze inna gre online, to wszystko wporzadku..
-
Jesteś w jakiejś osiedlowej sieci, czy jesteś indywidualnym odbiorcą internetu ?
-
Internet jest z Orange, jest to 1mb.. Ale nigdy przez poltora roku nie mialem takich problemow.. Co prawda byly czasami lagi, ale dosc rzadko, a teraz to jest ciagle ;| i to mnie bardzo dziwi ;| Moze byc tak, ze siec radiowa zakluca zasieg?
-
Mam pytanie, czy to na pewno chodzi o lag? Niektórzy mylą lagi z niską liczbą FPS
-
Nie może tak być skoro mówiłeś że inne gry chodzą w porządku, a tylko tibia Ci laguje.
Sprawdź zapory - firewalle etc. Może któryś z nich blokuje łącze podczas gdy odpalasz i zaczynasz grać w tibię, jeżeli internet dostarczany jest tylko do jednego komputera i jesteś pewien że nikt nie ograniczył Ci transferu dla Tibii, to nie mam pojęcia.
-
Napewno nie chodzi o fps'y.. Gram w Tibie dosc dlugo, wiem kiedy sa lagi, a kiedy pakiety sa przesylane wolniej badz szybciej w przypadkach klawiatura/map click.. Firewall nie blokuje niczego ;/ Sam nie wiem przez co to moze byc spowodowane ;| Moze ktos z was mial taki problem?
-
Może zadzwoń do usługodawcy, zapytaj jakie masz poblokowane porty, może w tym leży problem.