-
Problem iście techniczny
Witam, ściągnąłem najnowszą tibię, raz ze strony tibia.com, raz tibia.pl i w obydwóch przypadkach, po zalogowaniu się na postać gra się niesamowicie przycinała. Właściwie niemożliwy był jakikolwiek ruch, robiłem jeden krok na minutę może, a obraz się rozmazywał, przesuwał(przechodziłem jeden krok i drzewo które dajmy na to pierwotnie było w linii równej ze mną również się przesuwało, najeżdżając na inny obraz. Co z tym fantem zrobić? :)
-
Próbowałeś zmienić w zaawansowanych opcjach graficznych Tibii z DirectX na OPENGL i na odwrót?
-
Ok, problem rozmazywania zniknął, pozostaje kwestia wielkiego lagowania. Ruszam się nadal z prędkością jednej kratki na minutę :/
-
Więc mamy opcje:
a) masz słabego kompa - w tych czasach to rzadkość ;d ,
b) masz słabego neta - właśnie, jakiego? ,
c) masz ustawioną złą opcję - wydaje mi się, że musisz ustawić na DirectX5/9, bo ja na lapku po włączeniu Tibii też zawsze mam włączone OpenGL i ścina, dopóki nie przełączę - jeśli już przestawiałeś, to zostaw na wyżej wymienionej opcji.
Pzdr ^^
-
Net Neostrada 1,3mb/s więc chyba nie jest źle...Komp nie jest słaby, jeszcze jak włączałem tibie kiedyś(jakieś pół roku temu) to cacy działało, więc wątpię, żeby się coś miało zmienić... To z przełączeniem na dir5 itp działa mi tylko na to, że obraz się nie rozmazuje, na szybkość gry żadnego wpływu nie ma :/
-
Przeinstaluj sterowniki od karty graficznej, sprawdź swój ping. Sprawdź też czy firewall ci przypadkiem nie ogranicza neta dla tibii.
-
Ok, temat do zamknięcia....Ping był na poziomie 2000(!!!) jak się okazuje przez moją kochaną siostrzyczkę, która ściągała na drugim, uruchomionym użytkowniku kilka filmów...Dzięki wszystkim za pomoc ;)