WItam
Pytanie brzmi gdzie zrobic pg od 20 lvl ms do wydania 1kk w tym musze kupic eq
Wiec czy kupowac softy? jakie eq?
do jakiego lv hajsu mi wystarczy odliczajac eq? robiac caly czas pg na bonus staminie
Wersja do druku
WItam
Pytanie brzmi gdzie zrobic pg od 20 lvl ms do wydania 1kk w tym musze kupic eq
Wiec czy kupowac softy? jakie eq?
do jakiego lv hajsu mi wystarczy odliczajac eq? robiac caly czas pg na bonus staminie
No nawet się nie zastanawiaj - softy wraz z blessami kupuj od razu - przy okazji możesz kupić blessy za 5k w ramach tego questu: http://www.tibia-wiki.net/wiki/Pilgr..._Quest/Spoiler .
EQ: - Hat of the Mad|Crown Helmet (*zamiennie),
- Platinum Amulet|(po wykonaniu questa)Koshei`s Ancient Amulet,
- Focus Cape,
- wszystkie rózgi,
- Blue Legi,
- Medusa/Vampire/Demon/Mastermind Shield + jakieś spellbooki,
- Bohy + Softy .
I Idź na jakieś Tomby (które - to już musi ktoś pode mną podać) i dobij 30 lvl.
II Od 30 lvla możesz robić taski na Tarantule, bić Mutated Humany albo Earth Elementale. Jeśli chcesz na prawdę dobry exp, to głębsze tomby z GFB.
III Od 38 lvla, jeśli masz blockera, możesz błyskawicznie lvlować na Grimach (ofc. 'utamo' obowiązkowe). Bez blockera - głębsze Tomby, od biedy Ancienty, również dragi i Worker Golemy (ale mogą być hardy).
IV Od 50 - spokojnie możesz już siedzieć na Ancientach, Dragach, Piratach na Nargor. Bardzo dobrym źródłem expa są WE z taskami.
V Od ok. 70 powoli dochodzą Wyrmy k. Liberty Bay. Jeśli masz blockera ok. 200 lvla - możesz nawet już od 50 lvla klepać PoI DLe albo Behemoty z Ava ('utamo'). Możesz też już raczej spokojnie bić DLe i Frosty z SD.
VI 80 lvl - tu chyba najciężej wybrać. Z blockerem - np. Lizardy na Zao. Solo dalej jakieś SDkowanie - może dochodzą Wrl.
VII Od 80-100 - coś już wymyślisz do tego czasu :P . Możesz siedzieć na w.w. miejscówkach z powodzeniem.
Aha, zapędziłem się, było o 80 lvlu ;P .
Myślę, że po rozważnym kupnie eq, powinno Ci starczyć do tego 80 lvla, ale to wszystko zależy od stylu Twojej gry - jeśli będziesz ostro SDkował, czy 'vis hur'-ował Frosty/Dle, to oczekuj, że Twoje rezerwy finansowe będą w szybkim tempie topnieć :p .
Pzdr ^^
Jeżeli to server pvp, na 50 levelu kup sobie protekcje mainguildi z funkcją wydupczania z expowisk i siedzisz 24/h na water elementalach, 180k/h bez staminki, 300k z, nie masz waste, profity exp szybki i przyjemny.
Softy mozesz kupić ich cena teraz to 200k~ także to nie będzie spory ubytek w 1kk.
Ja od 40lvla z ziomkiem 60msem latalismy we dwoch po workerach. Mialem 130k/h na full staminie, mysle ze jak na waste rzedu 5k na lvl to jest zajebiscie. Do tego w trzecim huncie wkoncu cos spadło (3 te obuchy po 5k co u rashida są) i wyszlismy ogolnie na lekki minus.
Ale takto czy siakto, od 50lvla polecam Ci watery. Zero waste, a exp taki ze sobie nawet tego nie wyobrazasz :)