Witajcie.
Mam 142 RP na świecie non-pvp. Skille to 93/67.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę:
a) expic bez waste, może byc lekki profit na -
b) zarabiać - oczywiście jak najlepiej :)
c) zarabiać - ze słabym eq ( czyt. p-set )
d) expic ze słabym eq
Wersja do druku
Witajcie.
Mam 142 RP na świecie non-pvp. Skille to 93/67.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę:
a) expic bez waste, może byc lekki profit na -
b) zarabiać - oczywiście jak najlepiej :)
c) zarabiać - ze słabym eq ( czyt. p-set )
d) expic ze słabym eq
Wyrmy z PB
Pola na Zao
We 2 Rpków z PB na Goroma SSy
Sea Serpenty z Rsów
Wszędzie masz zarobek, mógłbyś sobie ogarnąć jakieś dystansowe Eq chociaż, bo to nie jest droga sprawa + MMS'ka jakaś to też śmieć
Na wyrmy jaką kuszę?? Co masz na myśli pisząc "dystansowe" - czyli jakie?
Takie, które dodaje Ci dista.
Może latać z Arbalestem + Pb
Albo Composite + Onyxy
Wyrmy LB, Parne pola zao, choseny z pb, cemetery -1, quary. Wszystko z power boltów.
albo na burżuja composite vs arba daje ci stratę 1 ataku ale sporo capa na +
warsinger vs royal crossbow daje przy niższych skillach nawet lepsze średmnie dmg bo częściej trafia jakbyś na burżuja chciał
pally arm to grosze, yala legs troszke więcej, mmska niekoniecznie, ja wciąż preferuję demonke(nie daje wyraźnej różnicy bo rzadko klatuje coś mocnego a nie chce mi sie zmieniać bez sensu + zawsze troche capa)
master archers armor to już wydatek jak na rc czy warsingera a ten helm rowerowy pewnie ze 2-3x tyle narazie
zarabiać teraz już możesz chyba wszędzie gdzie ogarniasz, nie pchaj się tam gdzie dostajesz w dupe i będzie ok, co do zarabiania ze słabym eq to właśnie wyrmy lb bo nic innego tak pewnie nie dropi, no może poza orcami ale bez przesady a na tym lvlu fenrock 3xwyrm + 2x imp to chyba już biednie
Ile gdzieś tak expa na godz mogę "wyciągnąć"? Oraz ile kasy w godz?
Jakie "miejscówki" są najlepsze na wyrmy? Drefia?
Ja pierdole idź zobacz i nie zadawaj takich głupich pytań, pewnie konto kupiłeś, bo wątpie że 140 rp nie wie gdzie expic i zarabiać -.-'!
Z pb możesz również spróbować Frosty na Okolnir.. eq nie potrzeba jakiegoś uber. POwodzenia.
To co że kupiłem? Po prostu nie chce mi się już grać na moim świecie ( Guardia ), więc się przeniosłem na Secure. A to że transfer jest tak nie opłacalny to już wolałem kupić jakieś konto, niż zacząć znowu od początku. Dodam do tego że owe konto na Guardi to pall z lv 53 w 100% robiony manualnie przeze mnie.
Od 53palla do 140rpka trochę przepaść nie ?
Dlatego nie jestem zorientowany na tym poziomie gdzie expic/ zarabiać, więc grzecznie zapytałem.
Btw. nie jest prawdą ,że arbalest i power bolty więcej biją niż composite horbow i onyxy.
Każdy łuk ma bazowo troszke wieksza szanse na trafienie, i średnio wychodzi ,że composite z onyxami bedzie bil wiecej niz arbalest i pb(ale ta różnica jest naprawdę niewielka , na 100 dist to jest 1 dmg http://tibia.wikia.com/wiki/Composite_Hornbow)
Nie to co kusze lepsze niż arbalest, wtedy to nie ma o czym mówić ;)
Dokladnie , najwiekszy profit jest na wyrmach jak bys latal z arbalestem i pb lub composite bowem [czy jakos tak] oraz onix arrowami . pozdro