Mam pytanko czy opłaca się robić enchanted speary na manasach? Jeśli miałbym je sprzedawać po 15k/100
Jakie będzie waste/profit? dodatkowo viale wymieniał bym na tickety.
Wersja do druku
Mam pytanko czy opłaca się robić enchanted speary na manasach? Jeśli miałbym je sprzedawać po 15k/100
Jakie będzie waste/profit? dodatkowo viale wymieniał bym na tickety.
4-6 manasów na spire - 200-300gp
dajmy na to, że zejdzie te 5 mfów czyli 100*5 = 500 mfów - 500 mf to 25k
Raczej sie nie opłaca, jeśli jak mówisz chodzą 15k za 100 ; d
\/ roh kosztuje nawet 1k, więc nie zmniejszy tym waste D:
Jeżeli masz trochę kasy, możesz spróbować. Pamiętaj, by jeść podczas tego food i mieć lf lub roha, zmniejszając waste. Z ticketów może ci się nawet poszczęścić.
Srednio koszt zrobienia będzie kosztował 185gp (robiąc na zwykłych manasach). 175gp za manę i 10gp za speara. Można od tego odjąć jakies grosze za manę która się naładuje z fooda.
Jak chcesz potrenowac mlvl to jest dobre rozwiazanie ale zadnego profitu z tego nei bd mial
zazwyczaj robisz tak, ze bierzesz te 100bp manasow na robienei tych spearow i sprzedajesz je w nastepujacy sposob
podajesz gostkowi cene (np. za 300 enchantingi 1kk)
jesli bedzie sie pytal dlaczego tyle lub wysmieje cie to napisz, ze robiles je caly miesiac, poswiecajac swe prywatne zycie i wszystko.
uwierz mi, sam tak kiedys robilem tyle ze z runami, i zarabialem kokosy :D
Nie opłaca się, chyba że na Twoim świecie te tickety są drogie, albo robisz achievmenta.
Średnio masz wygrany los raz na 80 kuponów, czyli 8K viali = 40k. Na Securze np. te wygrane losy chodzą po 20-25k, więc bardziej opłaca się sprzedawać viale. A jeśli na Twoim świecie da się sprzedać te losy powyżej 40K, to możesz próbować i liczyć na szczęście.
10 gp spear
175 gp wyprodukowanie 1 enchanta
-12,5 gp za sprzedane viale
162,5 gp za spear
Jeśli zależy ci na magic levelu to się opłaca (pamiętaj że 3,5 manasa daje statystycznie enchanta nieraz to mogą być 4 potiony a nieraz 3 lecz na dłuższą metę raczej statystyka się sprawdzi)
Ja nigdy nie miałem szczęścia do ticketów, więc sprzedawałem viale.
Raczej nie wyjdzie Ci to na dobre, ale jeśli masz zamiar trenować np. poziom magiczny czy coś w tym stylu to raczej bardziej opłaca Ci się wastować te 10K niż 25K bo jednak po sprzedaży spearó trochę pieniędzy Ci się zwróci. Na zarobek nie masz co liczć.
Jeśli masz zamiar sprzedawać po 15k to się nie opłaca.
Kiedyś to liczyłem z ciekawości i tak:
100 es=35k many
35k many=350 mana potów (średnio!)
350*50gp=17.5k+1k (speary)=18.5k (bez liczenia fooda)
350*5gp (viale do npc)=1750gp
18.5k-1750=16.750gp
Więc jak widzisz jest to nieopłacalne za taką cenę.
No ale w sumie te 1,750gp to znowu nie jest majatek a moge miec wyzszy mlvl :) dzieki :)
Wlasnie zamienilem na tickety 200 viali po manaskach i...
21:37 You see a winning lottery ticket.
It weighs 1.20 oz.
You were lucky! Go claim your prize at the potion store in Edron.
:))