Tak jak w temacie czy da rade jakoś zwiększyć fps. Bo normalnie jak gram to mam 30-50 ; //
Wersja do druku
Tak jak w temacie czy da rade jakoś zwiększyć fps. Bo normalnie jak gram to mam 30-50 ; //
30-50 to i tak sporo. do przyjemnej gry wystarczy 20+.
zainstaluj nowe stery, powylączaj niepotrzebne programy
W opcjach tibii sie ustawia limit. Sprawdz, moze tam masz ustawione max 50
mniejsza rozdzielczość, 16 zamiast 32 bitów, fullscreen, "odświeżaj" silnik graficzny co jakiś czas zmieniając z dx9 na dx5 i back(albo z ogl na dx5 i back, albo z fullscreena na okno i back) i wyciągniesz ładnie
poza tym miej jak najmniej otwartych bp i innych okienek, tylko to co niezbędne
dobrze się gra tak od 40fpsow, ponad 60 nier warto w większości wypadków, ale jak masz taką możliwość to ustaw limit na częstotliwość odświeżania monitora i będzie cacy
Jak zobaczyć ile się ma fps ?
Lepiej ustawić w tibii limit na fps max 50, ponieważ to zabiera dużo procesora i sie po prostu nie opłaca, bo różnicy nie widać.
Zainstalowałem sterowniki do kart graczinej i jak wlaczam opengl to mi ekran dziwnie miga, a gdy mam na direct5 to nic sie nie dzieje + mam 6-9 fpsów wie ktos jak je zwiekszyc ? Moze fpsbooster?
usuniecie zbednych procesow w tle, swiezo odpalic Tibie, odpowiednia rozdzielczosc, co do limitu fps ja wyjebane w to mam, na botchary daje limit 10 fps ( a i tak za duzo, sa programy ktore redukuja ponizej 10 fps jeszcze ), a na chary manualne mam bez limitu ;p
ale to od kompa tez zalezy, jak stary komp, "zuzyty" to tez nie wyciagnie 200 fps
Tak swoja droga, to chyba latwiej bylo zrobic nowy temat zamiast pisac w tym z 2010 roku ;o