mam paladyna 22lvl 6mlvl
na jakim lvl i mlvl bedzie mi sie bardziej oplacalo uzywac mana potionow do leczenia?
Wersja do druku
mam paladyna 22lvl 6mlvl
na jakim lvl i mlvl bedzie mi sie bardziej oplacalo uzywac mana potionow do leczenia?
Dołączam się do pytania, gdyż nie wiem czy używać mana potionów i walić exure itp czy health potiony po prostu.
Lev podobny.
o , dobry temat. Moze takze mi ktos pomoze
Czy oplaca sie kupywac uhy dla knighta ?? (moge meic tanio) czy lepiej health potionami sie leczyc ?
Zawsze używajcie mp, opłaci wam się.
Polecam zwaste'ować te kilka gp (chociaż nie wiem do końca, czy będzie waste) i trenić mlvl, bo tak to do niczego nie dojdziecie, bo mlvl będzie stał w miejscu. Healthy tylko w niebezpiecznych sytuacjach.
Tak btw. trudno jest sprawdzić samemu? HP odnawia 150 HP, MP 100 many, czyli 5x exura. Jeśli się leczysz exurą po 30+, to się opłaca MP.
Ja zarówno na otsach jak i na globalu zawsze używałem mp, hp nosiłem "na wszelki wypadek", jakby była potrzeba nagłego i szybkiego leczenie, a tak to zawsze mp :) I tak polecam, ponieważ dzięki leczeniu się maną przy okazji trenujesz mlvl, który później Ci się przyda, zresztą wspomnieli o tym już przedmówcy. Mp i tak nie powinieneś zużywać dużo, hp byś używał za każdym razem gdy hp Ci spadnie, mp tylko w razie braku many i to jest jego plus.
Zawsze najlepsze są manasy + exura/ exana mort, w podbramkowych sytuacjach używać heal potionów.
Oczywiscie ze od uzywaj mana potionow, nawet jesli wyjdzie ci to narazie drozej. Leci ci magic lv tak wiec wcześniej wbijesz go do momentu gdy przeważa nad potami.
przy 6 m lvlu bardziej oplacalne staja sie mana poty(albo bez roznicy)
Oczywiście, palek całkiem nieźle się leczy, więc jeśli wyrabiasz na samych 'exurach', HP zostają tylko na syt. "podbramkowe".
Dodam też, że nie opłaca się UHać knightem. Runy mają zastosowanie teraz prawie wyłącznie podczas huntów MS+EK.
Pzdr ^^