-
Linux a Keylogger ?
Siemka, mam pytanie czy na Linuxie dziłają keyloggery czy jest możliwość złapania hacka ?
I czy jeżeli na jednym dysku będę mieć Linuxa i Windowsa i jak będę mieć keya na Windowsie a logne na Linuxie to czy jest możliwość że złapie hacka ?
Proszę o wypowiedzi ludzi którzy mieli z takim czymś do czynienia !
Wszystko jest możliwe tak :P ? Ale na Linuxie nie grożą mi żadne Own tibie i tego typu syfy ktoś by musiał bardzo się postarać znaleść IP wejść na komptuer i dopiero :)
A ja się pytam czy przez 2 systemu na dysku a jak na 1 bedzie to czy mozna zlapac... ?
-
1. Wszystko jest możliwe - złapania hacka też.
2. Windows + linux na jednym dysku - patrz punkt pierwszy.
Ale...
Zdecydowanie uchronisz się przed większością random syfu pisanego pod winde, pozatym komus naprawde musialoby zalezec na twoim kompie (bo nie sadze ze na tibii w tym wypadku ;d), zeby przez keylogger na windowsie owalic cos odpalanego na linku. Co nie zmienia faktu, ze sie nie da.
+najlepszym rozwiazaniem wbrew pozorom nie jest 10 partycji, inne systemy, antywirusy i cala reszta softu - jest nim mózg oraz korzystanie z niego w odpowiedni sposob ;d
-
Sama idea typowe że ktoś pisze keyloggera na linuksie jest minimalna. Z linuksa korzysta może 1-3% graczy. Do tego sama architektura linuksa uniemożliwia lub bardzo utrudnia tworzenie keyloggerów. Nigdy nie spotkałem nawet zwykłego wirusa na linuksa a co dopiero keylogger do tibi ;)
-
Czyli co teraz na Linuxie moge spokojnie lognac ? bo wiem ze na 100% na xp mam keya :P bo hacka mialem -.- a formata nie robilem oba systemy na tym samym dysku twardy tylko Linux na D
a xp na C