Cześć! Czy to prawda że w tamtych czasach było coś takiego jak "SpeedChack", po którym się bardzo szybko biegało? Podobno to było kiedyś bardzo popularne. Wiecie coś może na ten temat?
Wersja do druku
Cześć! Czy to prawda że w tamtych czasach było coś takiego jak "SpeedChack", po którym się bardzo szybko biegało? Podobno to było kiedyś bardzo popularne. Wiecie coś może na ten temat?
Nie chodzi Ci czasami o Dasha? opcja w elf/ng?
Z tego co pamiętam, niektóre boty mają opcje która niweluge lagi występujące pomiędzy krokami z karatki na kratke.
Ale nie przypominam sobie żadnego speedhacka.
No nie wiem czy w tamtych czasach był ElfBot, Ale było coś takiego jak "speedchack" z tym że już nie działa i ludzie o tym zapomnieli. Nie jestem pewien czy coś takiego istniało i dlatego się pytam na forum.
Był jeden taki bot na tibiasoft ktory dawal cośtam speeda nie testowałem tego nigdy ale pewnie działał tak jak Dash w elfie. Mimo to żadnego pro evul haxa w tamtym czasie nie było
Coś takiego było możliwe na otsach.
Gdy chodziłeś na ukos i naciskałeś "esc" to mogłeś się poruszać bez przerwy w bardzo szybkim tempie, ale jeśli chodzi o rl tibie to nie przypominam sobie czegoś takiego (choć chodziły plotki o bocie który zawiera speed hack jednak był to keylogger)
Mhm ja pamiętam, że był taki bot, który nic tak naprawdę nie dawał (!!) i dla innych graczy chodziłeś normalnie ale u ciebie na kompie zapieprzałeś jak 200 lvl :S
Ustawiałeś jakiegoś speeda.Im większy tym Twoja postać poruszała się szybciej i miałeś więcej coś jakby lagów więc wychodziło na to samo.
Był , ale tylko ty widziałeś że szybciej biegasz ^^
Zwykłe złudzenie dla gracza, tak naprawdę postać zostawała w tyle i po chwile złudzenie z przodu miało lagi. Taki hack nie jest zbytnio możliwy, ponieważ wszystkie polecenia idą bezpośrednio przez ich serwery. Wygląda to tak: Naciskasz przycisk do przodu -> Sygnał dociera do serwera -> Serwer porusza postacią do przodu wg. szybkości z danych na serwerze (tj. na podstawie lvla i przedmiotów) -> Sygnał potwierdzający poruszenie wraca do klienta -> Klient pokazuje, że ruszyłeś się o kratkę z takim i takim speedem.
Był właśnie taki "hack" który lekko te pakiety modyfikował dzięki czemu w praktyce chodziło się niewiele szybciej. O ile pamiętam wrzucał to ktoś z kadry, popytaj bikstope.
Był taki "hack uniwersalny" co przyspieszał czas w grach przeglądarkowych typu plemiona (ale to tylko efekt wizualny) i w tibii tez dawal taki efekt, wszystko wyglądało jakby było 2x szybciej, ale to tez wizualnie tylko.