Witam. Odkąd gram na rl tibii, mam spory problem. Gdy zrobię 'mapclicka' to postać idzie w zupełnie innym kierunku, idzie w jakiś las, lub chodzi w kółko. Jak rozwiązać ten problem?
Wersja do druku
Witam. Odkąd gram na rl tibii, mam spory problem. Gdy zrobię 'mapclicka' to postać idzie w zupełnie innym kierunku, idzie w jakiś las, lub chodzi w kółko. Jak rozwiązać ten problem?
1: Możliwe, że nie ma możliwości przejścia i postać szuka innego, idąc we wszystkie strony.
2: Trasa może być zatarasowana przedmiotami typu beczki czy parcele.
3: Spróbuj reinstalacji gry wraz z podmianą map na bardziej aktualne (chyba wczoraj ktoś publikował, przeszukaj dział).
Pozdrawiam
4. Nie masz odkrytej mapki w tym miejscu i postac nie wie, ktoredy moze isc, a ktoredy nie.
Nie, mam wszystkie mapki odkryte, nawet oznaczone sklepy, itd., nie ma nic zatarasowanego. Po prostu, postać jakby 'wariuje'.
#up
Miałam tak samo. Tylko, że jedynie w Venore... po czym przeszłam charem po mieście(wszystkie uliczki,sklepy, różne zakamarki) i wszystko wróciło do poprzedniego stanu :PP. Mogę śmiało robić map klicki ;)
Nie wiem, czy masz tak wszędzie czy w jakimś konkretnym mieście ... po prostu przejdź się na 'piechotę' ... i będzie ok ;d
Mam to samo, i proponuje ci zebys chodzil sam ;D
ale jak ktos pomorze to tez zkorzystam
Nie, mazowsze.
@Topic: Tego się nie załatwi. Gdzieś na mapie zapamiętało, że była jakaś mała przeszkoda na drodze i dopóki się nie przejdzie i nie udowodni mapie, to postać będzie tak latać. Może zapamiętać zarówno przedmioty typu parcel, jak i graczy/npc/moby.
Edit: @Down: Aż zacytuję sam siebie...
Cytuj:
Gdzieś na mapie zapamiętało, że była jakaś mała przeszkoda na drodze i dopóki się nie przejdzie i nie udowodni mapie, to postać będzie tak latać.