Siema,
Dzisiaj jak moj brat byl na kompie usunal mi ikone w folderze TIBIA, nie moglem włoczyc tej gry. ściagłem MC z tibiasoft i zmienilem nazwe na TIBIA i wstawilem do folderu z tibia. Jeśli bd gral na rl to moge dostać bana?
Wersja do druku
Siema,
Dzisiaj jak moj brat byl na kompie usunal mi ikone w folderze TIBIA, nie moglem włoczyc tej gry. ściagłem MC z tibiasoft i zmienilem nazwe na TIBIA i wstawilem do folderu z tibia. Jeśli bd gral na rl to moge dostać bana?
Możesz. Zainstaluj od nowa tibie może?
wydaje mi się ze nie bo oni raczej banuja mc na podstawie ip i modelu czy jakiegos tam numery karty sieciowej(może sie myle)
więc na 99% bana nie dostaniesz
@up
Nie wiadomo na jakiej podstawie banują - to tylko przypuszczenia.
@topic
MC to zmodyfikowany klient i podejrzewam że jest to wykrywalne. I w ogóle ten temat jest bez sensu. Czy problemem jest ściągnąć na nowo klienta i przekopiować tę ikonę? (czy tam .exe, bo pewno o to chodzi, a nie sam plik .ico z ikoną [nie pamiętam czy taki w ogóle jest])
@down
Warto? Cofną mu się inne ustawienia. I nie wiadomo czy to było wczoraj. Poza tym jak mnie pamięć nie myli ustawienia są zapisywane poza folderem z instalacją, a mapkę też można przekopiować.
Tja, mapka i config zapisują się w Danych aplikacji w Documents and settings.
@ktoś tam up
Widocznie jest to problem.. hoty, mapka itp. może?
@top
Hmm.. A spróbuj użyć przywracania systemu i cofnij stan kompa o 1 dzień... Powinno pomóc :)
jak sie cofalo kompa? bo zapomnialem ;pp
Panel sterowanie ---> i co dalej?
nie wiem może się nie znam, ale nie lepiej ściągnąć tibie, zainstalować ją do innego folderu i .exe po prostu wkleić do odpowiedniego?
skopiuj plik z hotami i folder z mapkami i zainstaluj klienta z tibia.com na nowo mniej roboty niż przywracanie systemu
Ja Chce Wiedziec Jak Sie Cofalo Kompa !!!
A Nie Z Tibia.com Mam Sciagac!!!
co do wykrywania: tak, brat/siostra/pies mi ściągnął mc, to ja mam przed każdym odpaleniem klienta to sprawdzać? za używanie 1 kopi klienta, nawet z odblokowanym mc nic nie zrobią, mieli by przez to za wiele problemów
co do przywracania systemu i innych szajsów: czy ja wiem czy toto zawiera takie rzeczy? kopia rejestru +pliki systemowe, może jakies inne szajsy od ms, gdy xp powstawał nikt nie miał dysków zdolnych mieścić pełną kopię po kilka razy...