-
Powrót do gry
Witam drodzy torg'owicze. Wakacje zbliżają się ku końcowi, a mnie naszła ochota na pogranie sobie troszkę w Tibię.
Postać:
Elite Knight
skille - 85/80
lvl - 120
mlvl - 7
Full EQ, Pacc.
Wracam po ponad rocznej przerwie, widzę że zaszły duże zmiany w grze więc mam do Was pytanie, a w zasadzie dwa ;d:
- Gdzie expić?
- Gdzie zarabiać?
Czas jest, znajomi do pomocy są, pieniążki na potions'y też. Zatem, macie jakies pomysły?
Chodzi mi głównie o indywidualne wyprawy na hunty jak i ze 150 ms'em.
Dziękuję i pozdrawiam :)
-
z MS'em możecie na hunty na banutę na serpent spawny biegać. Jest tam całkiem przyjemnie jeśli chodzi o loot i exp.
Do solo wypadów polecam WRL na demonie oraz miasto lizardów, Chazorai jakoś tak to się nazywa. Profit i exp gwarantowany. Generalnie polecam tereny Zao, te z lizardami, gdyż tam jest naprawdę dobre miejsce do expienia i zarabiania dużej kasy.
-
Team
Ja bym na Twoim miejscu zabrała tego ms'a + skołowała jakiegoś druidka na hellspawny. Nigdy nie miałam tam problemów z lootem (proficiki ;D). No i exp ładnie śmiga.
Gdy już wbijesz trochę więcej lvl'i to poi bramki, mmm...na huncie z 200ek,180 rp ... i ze mną 210ed, ostatnio mieliśmy loota na 500k~. Wyszedł profit 80k+ na głowę. Tylko, że my latamy po całym poi tak jakby. Ty masz trochę mniejszy lvl więc możesz stać przy rope place i lurować kolegom ;].
Solo
Zrób też sobie Blood Brothers Quest i śmigaj na Vengoth. Dużo knightów tam expi. Z tego co wiem looty mają ładne, a exp przyzwoity :].
Pozdrawiam ;d
-
nie moge ci pomóc ... ale za to mam super przepis na ciasto ^^
a tak na serio to polecam ci do solo expa lizardy zao albo na fenrock bardzo przyjemny exp (bardzo lubie wszelakie smoki:) )
albo sea serpenty ale pewnie zajęte i nie wiem czy wyrobisz tam tak na lighcie (kumpla charem od 150 latałem na luuzie bez zadnego ogaru :P)
do zarabiania wspomniane wczesniej hellspawny ( 150 ek bloczylem 4 i plage a bił 155 ed )wiec z msem spoko dacie rade może czasem cie uhnie jak bedzie trzeba :)
albo zao lizardy dla solo zarabiania
od 150-160 możesz bić najtmery albo za catedra w yala albo w alchemist quarter (tej takiej zielonej z mutated humans)
-
No pomogliście, dzięki wielkie :). Chyba wybiore się na zao na te lizardy ;d. Z jakiego miasta tam można płynąć, jakiś quest trzeba wykonać?
Czy może jakieś inne propozycje :)?
-
-
tutaj masz cały opis Zao:
http://www.tibia-wiki.net/wiki/Zao
do Farmine można płynąć z miast takich jak: Kazordoon lub Cormaya, rozpocząć The New Frontier Quest i wtedy można dostać się do Zao.