Witam. Mam małe pytanie. Wie ktoś może coś na ten temat, czy nowe silniki TFS będą wypuszczane ogólnodostępnie dla ludzi, czy tylko za pośrednictwem wykupionego Donatora na OTLAND?
Wersja do druku
Witam. Mam małe pytanie. Wie ktoś może coś na ten temat, czy nowe silniki TFS będą wypuszczane ogólnodostępnie dla ludzi, czy tylko za pośrednictwem wykupionego Donatora na OTLAND?
Mi się wydaje że seria 0.2 i 0.3 nadal będzie wydawana dla free a 0.4 tylko dla donatorów. Jednakże 0.2 i 0.3 będą wydawane prawdopodobnie z dużymmmm opóźnieniem.
Nawet jeśli, TFS wciąż opiera się na GNU GPL - więc musi być co najmniej dual-licensing. Oznacza to mniej więcej tyle, że źródła i tak czy siak muszą być wszystkim udostępnione. A nawet jeśli trzeba za nie 'u źródła' zapłacić, to równie dobrze można potem zamieścić je i rozprowadzać za darmo na dowolnym forum.
Pozdrawiam
Killavus
Dużo czasu spędziłem na szukaniu źródeł / gotowych plików pod 0.4 i nie znalazłem. Na prawdę trzymają to w niezłej tajemnicy ;s
Gdzieś od Vishera mialem 0.4 , jak znajdę to wrzucę w myśl open source ;)
Bo oficjalnie TFS 0.4 nie ma -.- jest tylko 0.4_DEV które na chwile obecną nie jest skończone i jest tylko dla donatorów bo oni maja dostep do najaktualniejszych źródeł.