-
[7.6] Problem z mapą
Witam mam problem gdy chcę podmienić mapę z map na Wolrd nie działa
W Configu.la zmieniam z
-- sets what map to load
map = "data/world/map.otbm"
na
-- sets what map to load
map = "data/world/world.otbm"
I Gdy chcę włączyć silnik,silnik się włącza coś ładuje i po chwili się wyłącza proszę o pomoc aha i przypominam Silnik jak i mapa jest to 7.6
Proszę o dokładną pomoc i wyjaśnienie tego jak najłatwiej się da ponieważ ja za bardzo tego nie kumam :) z góry dziękuję....
-
To mape do wstawienia nazwij map. Znajdujaca sie w data/world wywal .I popraw konfing na Data/world/map.otmb ( nie wiem czy nie powinno byc tego otmb,u mnie nie ma i dziala)
-
a na pewno zrobiłeś mapę w dobrym edytorze? Wiem że kiedyś na otsie XML nie chciało mi czytać mapy bo oryginalna była w simonie. Daj ss błędu.
-
Powiem tak mapa jest world.otbm i próbuje co pisze pan 2up i nie działa
*Edit mapa nie jest robiona w map edytorze jest pobrana z neta jestem w tym zielony
-
Jak odpalasz silnik, otsa na działającej mapie powinno byś napisane jakim map editorem była robiona i wersja tego map editora, I jaki silnik? Jeśli się zgadza z twoją mapą to nie wiem.
-
Podejrzewam ze edytowales ja RME (Remere's Map Editor) a duzo serwerow 7.6 nie oblsuguje map edytowanych/tworzonych w RME. Musisz z folder OTSa z filderu items skopiowac pliki items.xml i items.otb do folderu z RME. (xxx/Remeres Map Editor/data/760)