-
[8.42] System Skili
Witajcie, Potrzeba mi Kogoś kto napisałby mi skrypt... A dokładniej
Skille po przez bicie nie lecą , lecz gdy wbijemy 1 poziom dostajemy 5 pkt
wpisujemy !skill pojawia nam się tabela ze skilami i pokazuje nam ile na dany skill trzeba pkt, dodawało by się skile coś w stylu !addskill sword i zostaje dodany skill jeśli nie masz pkt po prostu wyświetli sie napis ze nie posiadasz pkt skrypt coś ala ek kto grał na ek wie o co chodzi Proszę o odp Czy ktoś podjął by się tego . A jeśli nie proszę o jakiś początek i
wskazówki dotyczące tego. Lub bynajmniej jakiś szkielet +informacje!
Przygotowuje się do zrobienia RPG Otsa(za niedługo zapowiedz) lecz sam za dobrze się nie znam a dobrych skryptorów ciężko znaleźć;\
edit: I mam pytanie czego wszystkie skrypty z Skrypty do OTS są usuwane?;x przecież to jest żałosne;x było wiele
ciekawych rzeczy tam a już nie ma. Teraz są tam 2 tematy na krzyż... Po prostu jest to troche głupota.
Pozdrawiam.
-
Refresh!! Naprawdę nikt nie może mi pomóc?;'\
-
refresh**********************************
******refresh****************************
************refresh**********************
******************refresh****************
************************refresh**********
******************************refresh****
-
Obawiam sie drogi przyjacielu że "nikt nie wie jak zrobić ale każdy wie o co chodzi" ja mam w tym przypadku tak samo. Cóż moge dodać musiałbyś udać sie na jakieś inne forum bo widocznie tutaj nikt Ci nie pomoże.Powodzenia.
-
Wiem że Gelio dla Bottle Of Wine zrobił taki system, kieruj się do niego ale wątpie aby ci go on udostępnił
-
Jest funkcja onAdvance. Wystarczy przy awansie dodawać punkty do storage value, które zostaną wykorzystane, jak sobie gracz życzy. Po prostu trzeba kombinować.
-
refresh**********************************
******refresh****************************
************refresh**********************
******************refresh****************
************************refresh**********
******************************refresh****
Jeśli ktoś chce to napisać to za ile?;x
-
***Odświeżam**************************
**********Odświeżam*******************
****************Odświeżam*************
*********************Odświeżam********
-
A może po prostu stworzyć kilka dodatkowych pól w bazie danych np. punkty_awansu, sword, axe,distance itd. a potem dodać funkcję w serwerze, którą będzie wykorzystywana w grze poprzez odpowiednie polecenie? Lub po prostu pododawać storagevalue i dodawać te skille, do innych storagevalue. Lecz nie wiem jakbyś potem chciał to przetworzyć, bo wiadomo, że jak takie to skille, to służą one do ataku i obrony? Nie znam się dobrze na nowych serwerach, ale chyba byś musiał pokombinować z kodem źródłowym serwera jak w pierwszym przypadku, który by interpretował storagevalue i zmieniał odpowiednio funkcję ataku.