Jak ustawic zeby dalo sie chodzic po wodzie?
W items.xml nie ma nic takiego a w items.otb zmienilem speed na 100 i odznaczylem blockable czy cos takiego.
Gdzie i jak to zmienic?
Chodzi mi o wode [493]
Wersja do druku
Jak ustawic zeby dalo sie chodzic po wodzie?
W items.xml nie ma nic takiego a w items.otb zmienilem speed na 100 i odznaczylem blockable czy cos takiego.
Gdzie i jak to zmienic?
Chodzi mi o wode [493]
No to w item editorze zmienilem, ze nie jest blocking i ma 100 speed (bo taki ma normalna podloga).
Co trzeba zrobic w dat editorze?
Dat editor ciagle mi sie wiesza chociaz kompa mam dobrego. To napewno tam sie ustawia? Co ma edycja clienta do otsa?
Choćby to, że jak masz jakiekolwiek zmiany na kliencie, a inne na serwerze to ta różnica najprawdopodobniej spowoduje debuga i ten debug będzie non stop, aż item zniknie z pola widzenia klienta.
Item, który jest domyślnie blokowany w kliencie (o ile nie wywali debuga) będzie cały czas blokował drogę. Ta droga będzie blokowana jedynie w kliencie, na serwerze nie.
Dzieki, juz wszystko dziala.
Tylko teraz mam problem, a nie chce zakladac kolejnego tematu.
Kiedy komenda /m postawie potwora i on zabije mojego summona pojawia sie crash.
Summon i potwor to ten sam potwor(tylko ze zsummonowany). Kiedy potwor padnie nie ma crasha.
Przyczyna jest napewno ilosc hp, bo kiedy ja zmienilem wszystko bylo ok.
Jest to edytowany black knight, zamiast 1,8k ma 300 hp. Wtedy nie mozna go bic i sa crashe.
Skrypt nie jest mojego autorstwa jedynie jak dobrze pamiętam lekko zmodyfikowany przeze mnie.
W actions stwórz nowy plik nazwa.lua i wklej to:
actions.xml dodajKod:function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
if getPlayerMana(cid) >= 20 then
doPlayerAddMana(cid,-20)
doTeleportThing(cid,topos)
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"Chodzisz po wodzie!")
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"Brakuje ci many!")
end
end
Legenda:Kod:<action itemid="1" script="nazwa.lua" />
1 - id wody