Mam pytanie poniewaz dawno nie uzywalem botow.Mam elfbota i skrypt na przejscie rooka.Jak go wprowadzic do elfa zeby zaczal botowac i co najlepiej ustawic?
Wersja do druku
Mam pytanie poniewaz dawno nie uzywalem botow.Mam elfbota i skrypt na przejscie rooka.Jak go wprowadzic do elfa zeby zaczal botowac i co najlepiej ustawic?
wpt w cavebocie i load i wybierasz plik
W targetingu nazwę potwora i hp range 100-0 , akcja daj attack a reszte po swojemu i open nearby
Otwierasz zakładkę "Cavebot" i w dolnym lewym rogu(gdzie są przyciski edit, save, load) wybierasz edit i wpisujesz tam swoje waypointy. Tak samo w target(aby postać atakowała). A jak nie wiesz co i jak to łap tutaj link do poradnika.
Poradnik!
@down
dałem Ci link do poradnika ;x
Żeby atakował sam moba musisz zrobić tak:
Wchodzisz w targeting, wpisujesz w górnym lewym rogu nazwe moba np. Rat, hp range na 100 to 0, desired action dajesz pierwsze na attack, attack mode dajesz na stand(stanie ie czekanie az potwor podejdzie)/offensive(podbieganie do moba). Zaznaczasz loot monster i dajesz run targeting i bot atakuje autoamtycznie.
A teraz wytłumaczenia:
Cytuj:
inne forum napisał
Ok dzieki ale mam jeszcze jedno pytanie.Co ustawic zeby on sam naciskal na rata lub cos innego i co zeby sam otwieral cialo i zbieral gp(chesee je sam ale jak otworze cialo)
w zakladce cavebot po prawej stronie masz taka tabelke
i tam wpisujesz tak
w pierwsze okienko ID przedmiotu w drugi E(zeby wkladal do bp) lub G(zeby rzucal na ziemie) a w trzecim wpisujesz np nazwe przedmiotu , lub co kolwiek
Dobra przeczytalem wszystko i mam dwa pytania.Dlaczego np. kolo monster atacks mam takie niebieskie pole i jak w nie klikam to nie moge zmienic?I moglby mi ktos podac stronke gdzie znajde ID przedmiotow?
Ad.1: Kliknij na nie, i zmieniaj strzałkami
Ad.2: http://elfbot.com.pl/wiki/ID_Itemów
Pozdrawiam, Visher
Dobra wszystko dobrze chyba ustawilemale mam problem.Nie chce sam isc i chodzic po jaskini i nie atakuje potworkow tylk ja je musze atakowac
Zaznaczyłeś 'Run targeting' w targetingu?
@edit: walnij screeny z okienka cavebota i targetingu.
Pozdrawiam, Visher
Tak.Dziala bot tylko mowie ze nie chce biegac po tej jaskini i sam atakowac a reszte czyli zbieranie loota bieganie za nimi to dziala.
Teraz to juz musze ustawic tylko zeby sam chodzil po wyznaczonych waypointach.Pomozecie?
po pierwsze
tibia.net.pl/boty/40029-elfbot-ng-wszystko-co-z-nim-zwiazane.html
biegasz i klikasz stand i walk ot cala filozofia