elo
jest taka mozliwosc ze przy kazdym wlaczeniu kompa postac loguje sie na serwer i jest kierowana przez tibia ng bota? wszystko w trayu bez wpisywania pasow i wybierania konfiguracji
piszcie
Wersja do druku
elo
jest taka mozliwosc ze przy kazdym wlaczeniu kompa postac loguje sie na serwer i jest kierowana przez tibia ng bota? wszystko w trayu bez wpisywania pasow i wybierania konfiguracji
piszcie
Najpierw zadajmy sobie pytanie czy jest możliwość automatycznego włączenia bota i tibi (oczywiście od razu po włączeniu kompa).
Myślę, że normalnie coś takiego nie jest możliwe, a właściwie jestem przekonany.
Można by napisać taki program, który po włączeniu robi te właśnie rzeczy. To dosyć skomplikowane i bezsensu.
Musiał byś dać tibie do auto startu + ng (tylko nie wiem jak zrobić zeby ng wczytał ustawienia) w ustawieniach musiał byś mieć reconnectera i inne ustawienia bota
reconnect nie przyda sie...
Przyda się na wypadek kicka czy innego laga ; d.
Jasne że da sie to zrobić. Trzeba by było napisać program który ładuje tibie i bota wczytuje jego ustawienia i automatycznie się loguje a potem dać skrót do niego do autostartu. Jednak wątpię żeby coś takiego powstało a tymbardziej żeby ktoś Ci to napisał
omg ludzie od tego to jest tasker... powiem więcej, sam ustawiłem coś takiego, że komp sam się włączał o 8:10, potem tasker wszystko ustawiał, a potem komp się wyłączał o ~13. wszystko jest w biosie i oczywiście trzeba pamiętać, że listwa zasilająca kompa ma być włączona!