Chciałem zrobić swojego otsa na dedyku.
Słyszałem od kilku osob ze maja z tego po 300 zł miesiecznie bo zwraca im sie za itemy z sms shopu?
Ile moze kosztowac dedyk na ok. 100 osob ?
Wersja do druku
Chciałem zrobić swojego otsa na dedyku.
Słyszałem od kilku osob ze maja z tego po 300 zł miesiecznie bo zwraca im sie za itemy z sms shopu?
Ile moze kosztowac dedyk na ok. 100 osob ?
1. zły dział
2. 300 zł? trochę mało no ale cóż zależy od popularności :)
3. Cena dedyka zależy od jego parametrów, kimsufi.pl, ovh.pl do wyboru do koloru.
tak jak kolega Matizo - żeby coś zarobić musisz coś zrobić :)
zgrana ekipa i dużo pracy (przy mapach,skryptach itp.) to podstawa do popularności otsa :]
brak lagów to też podstawa - więc znajdź jak najlepszy serwer czy dedyk ;p
#edit
aha i zły dział xD
Najpierw musisz aktywować sobie allpaya.. I przykładowo z sms'a wysłanego do sms shopu za 3,66 dla ciebie idzie 1,15.
A dedyk na 100 ludzi bez lagow ? Myśle że w granicach 100-200 zł.
ogólnie to teraz opłacalne by było niszczenie otsów bo za niedługo będzie więcej serwerów do gry niż potencjalnych graczy... ;x
Potrzebujesz rozgłosu , dedyka za 500zł+ i normalnej mapki oraz sms shopa żeby zarabiać jak człowiek na ots-ie :D
Lub jakiś RPG mod na tibi :D
@down
i nudzą się po wbiciu 200 lvl bo tylko WAR a teraz takie dzieci grają że jak je ubijesz to grać przestają. Oken Gengia Pyre to już nuda i 0 oryginalności.
ja wychodze na lekki plus majac 25 osob online (dedykow uzywam do hostowania innych stron, po prostu czesc mocy jednego z nich na otsa przeznaczylem jako projekt na zaliczenie przedmiotu "metody symulacji i gry komputerowe" i jakos tak zostal :) , a kumpel ma straty majac srednio 300 osob online, wiec to kwestia nie ilosci osob, ale tego jacy ludzie graja - jednym nie szkoda SMSa wyslac za 3 zlote jak gdzies graja, a inni chcieli by miec all zafree a "niech inni frajerzy placa, hehe"
imo ots robiony na sile dla zarobku to zenua, zazwyczaj upada po 2mies jak nie szybciej. zbierz ekipe i zrobcie cos pozadnego vide Grim nowy ;d miodnie sie zapowiada ;d
2 kolesi z mojej klasy zarabia 1600 miesiecznie na otsie.
Dobrym tez sposobem na zarabianie jest zrobienie sms shopu z addon itemkami , ze np nie ma tak ze idziesz do npc i piszesz , Buy first xxxx addon , ja raz gralem na takim otsie co addon items mozna bylo kupic z sms shopu i to w malych ilosciach np ze nie 50 behemoth fangs tylko po 10. Ludzie robili tak ze specjalnie pisali ze sprzedadza xxx pkt w sms shopie za xxx kasy i od samych high leveli dostawali niezla kase (w cc ofc).
że tak powiem C H U J prawa i C H U J nie 3k zł
chcesz przykładu zarobku ?
Sasir -> iriana.net -> online ~20 dni -> 10tyś zł tu masz prawde ;] a nie wyssane z palca 3k zł na xenora.pl i xenora.pl działała 6 dni a nie 2 tyg i ots nie był pod hajs
a tym że ots był ściągnięty to już mnie kompletnie rozjebałeś ;]
ii jego pieciu edycjach elestium i autorium?
Jak chcesz postawić dobrego OTSa to wpierw musisz (jeżeli to rl mapa)
wydać troche swoich pieniędzy na zabezpieczenia bo teraz każdy server
pada ofiarą ludzi ,którzy nie mają co robić więc go crashują...
Pozdrawiam
Mastred