Zastanawia mnie jak działa stronka:
"tibiaring"
a mianowicie opcja "znajdź chary swojego wroga"
moja hipoteza to pobieranie IP z którego loguje się char i szukanie identycznego?? czy mam racje??
Wersja do druku
Zastanawia mnie jak działa stronka:
"tibiaring"
a mianowicie opcja "znajdź chary swojego wroga"
moja hipoteza to pobieranie IP z którego loguje się char i szukanie identycznego?? czy mam racje??
Watpie, musieliby sie wlamywac na server tibia.com.
@edit
Moze chary sa ze soba w jakis sposob polaczone? Nie wiem, nie mam pojecia.
to na jakiej zasadzie to może wykrywać inne chary kogoś jak zapłacisz 9 zeta (netto)?? Ciekawi mnie jak to draństwo działa- tak szczerze to chce kolesiowi udowodnić że jest nałogiem, a jego inteligencja jest bardzo niska gdyż nie znajdzie moich postaci korzystając z takiego badziewia, bo nie wszystkie chary którymi się gra muszą być na jednym koncie. Main char może być na innym.
Dziex bardzo mi pomogliście
VV
Ten system wyszukuje postacie po godzinach online (przedzialy). Wpisujesz nick,system szuka postaci ktore logowaly sie w mniej wiecej tych samych godzinach i wyswietla je z szansa na trafnosc wyniku (w %). Ja znalazlem tak dla jaj swojego drugiego chara na innym koncie,niepodobnym nicku itp. Wiec jest jakis % szans ze znajdziesz chara swojego wroga.
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=277459
Cytuj:
Działa to na zasadzie porównywania czasu online, wyjśc i wyjśc danej postaci.
Cytuj:
UWAGA: Jeśli postać którą chcesz sprawdzić nie była używana - logowana to nie wysilaj się. Wyniki będą albo żadne albo z małą szansą na jakikolwiek sens. Wyszukiwanie działa tylko w stosunku do postaci które są używane! Im więcej tym lepiej.
tak, ta strona pobiera wiele czynników i analizuje je. Myśle że głównie bazuje na relogach i właśnie na czasie online. Gdy aktywnie grasz w tibie na 2 postaciach i są na jednym koncie to na 100% je wykryje,
Bo troche jest dziwne to że ktoś gra po 4 godziny dziennie przez rok i jakiś drugi gracz gra tyle samo ale nigdy nie byli w tym samym czasie online. To świadczy ze to jest ten sam gracz i to samo konto.
Gdy nie masz mc, a wiekszosc h lvli po mass banach nie uzywa mc to tak samo jak w przypadku jednego konta, nigdy nie ma 2 postaci jednocześnie zalogowanych. Możliwe też ze bada relogi. Gdy nagle jakaś postać zniknie a za 20 sekund pojawi sie druga i powtorzy sie to w ciągu miesiaca z 15 razy to również można być pewnym ze te 2 postacie to jeden gracz.