Przeglądając pewną stronę natknąłem się na takie stare zdjęcie. Ponieważ nie było w dziale z fake'ami, więc pozostaje przypuszczać, że jest autentyczne - czy ktoś wie w jaki sposób ten topór znalazł się na rooku?
Wersja do druku
Przeglądając pewną stronę natknąłem się na takie stare zdjęcie. Ponieważ nie było w dziale z fake'ami, więc pozostaje przypuszczać, że jest autentyczne - czy ktoś wie w jaki sposób ten topór znalazł się na rooku?
Jeżeli fake rozpoznajesz po tym czy był w dziale fake czy nie to pogratulować!!!
Jakby to nie był fake to na torgu byłby temat/ tematy "double axe na rooku - częściowy spoiler/rozwiążmy to" lub inny syf
Dokładnie, a sądząc po grafice, jest bardzo duża szansa, że to właśnie te czasy (~2001 rok). Z grubsza bug polegał na tym, że czasem przy wracaniu na Rookgard kasowało Ci wszystko poza itemami - jak dobrze poszukać, to znajdą się jeszcze screeny, gdzie ludzie latają w plate setach albo strzelają w innych LMMami siejąc ostre zamieszanie ;d (sam zresztą mam gdzieś na dysku screena z kuszą i bełtami). CIPsoft po wykryciu takich zbugowanych charów dawał bana, naprawiał sytuację i bana zdejmował, tak więc żaden z tych itemów się do dzisiaj nie zachował.
W ten sposób dostało się na rook w tamtych czasach wiele itemów - scimitar(jak błąd to sory) double axe jak na zdjęciu i możliwe że wiele innych. Sądząc po grafice to jedna z pierwszych wersji tibii która miała masę bugów - klonowanie m.in. a we wcześniejszych wersjach występowały też trapy związane z summonowaniem dragów i wylogowywaniem się, przeskoki w levelach i wiele innych.
#up
Nie mów "jedna z pierwszych wersji tibii", bo ona została nazwana "Czasami Ferumbrasa". Nigdy na niej nie grałeś (prawdopodobnie nie miałeś kompa), więc nie wiesz jak tam było. Tibia była kiedyś taka sama jak teraz (nie chodzi o grafikę, tylko o system).
#topic
Close topic ^^
Pozdrawiam, DK.
Tak, to bug, ja kiedys to chyba byla 6,9 albo 7,1 tibia na 4 lvlu bylem na mainie.. wiec to raczej bug a nie fake.
W zimowym updacie 1999 roku (który właściwie był przed zimą, bodajże w październiku ;p), więc sobie pozwoliłem na zaokrąglenie ("prawie"). Mój fail polegał na tym, że 1999-1997 = 3 ;p
Natomiast jeśli o mols chodzi, to możesz sprecyzować, co masz na myśli? Co niby takiego (i gdzie/kiedy?) powiedziałem o mols, co nie jest prawdą?
Krótko i bez ogródek : Po śmierci na 6 lvlu był pewien procent szans że przedmioty z maina zostawały i przechodziły z nami na Rookgaard (Tym sposobem kolega Master Slayera wszedł w posiadanie Scimitar'a (który dość prędko został przez GM-a zabrany ponieważ „nie należał on do Rookgaardu ))
http://forum.tibia.org.pl/showpost.p...75&postcount=1
link do mojego kompedium gdzie jest więcej takich fotek , wystarczyło poszukać
niezly post kimex ;] tez fajne ciekawostki ktorych nigdy nie widzialem
Tak w ogóle to zamknijmy temat. Wszystko zostało wyjaśnione.
Nie uznaję opowieści o ferumbrasie - Po atakach na thais powinien zostać pokonany na PoHu a tego nie było. System nie był taki sam - jakby był byłyby błędy takie jak pominięcie kilkudziesięciu leveli w awansie po zabiciu DLa (pojedyńczy przypadek), Demon Powered Shield itp.Cytuj:
Nie mów "jedna z pierwszych wersji tibii", bo ona została nazwana "Czasami Ferumbrasa". Nigdy na niej nie grałeś (prawdopodobnie nie miałeś kompa), więc nie wiesz jak tam było. Tibia była kiedyś taka sama jak teraz (nie chodzi o grafikę, tylko o system).
Wiem jak zmieniała się tibia i system walk, potwory, świat itp. i mogę Ci zagwarantować, że były błędy.
może to test server :P? w tamtej tibi były takie testy xDD?