Tibia została zaktualizowana do wersji 8.42 z powodu wprowadzenia nowych "Privaty Police", które można było zatwierdzić do dnia dzisiejszego. Na razie nie wiadomo o innych dodatkowych zmianach.
Wersja do druku
Tibia została zaktualizowana do wersji 8.42 z powodu wprowadzenia nowych "Privaty Police", które można było zatwierdzić do dnia dzisiejszego. Na razie nie wiadomo o innych dodatkowych zmianach.
Jakby komuś download nie odpalił:
http://download.tibia.com/tibia842.exe
NIE WŁĄCZAĆ BOTÓW! :)
Ja wiem o co chodzi.
Przecież do 22 IV można było zrezygnować z regulaminu po wprowadzeniu nowego punktu dot. sprawdzania kompa itp. Czyli od dzisiaj wchodzi ich plan w życie.
Pewnie jakiś patch i teraz mogą sprawdzać, czy cuś... Na pewno coś z tym związane.
Część news'a z hunted.pl. To są dane, które będzie wysyłać klient tibii. I macie te swoje wszystkie płacze i lamenty, że wam będą nie wiadomo co z komputerami robili.Cytuj:
Oprogramowanie: Rodzaj systemu operacyjnego i ustawienia językowe
Sprzęt: Pamięć (RAM), procesor (CPU), karta graficzna i ustawienia video.
Dodam tylko że cmowie wielokrotnie podkreślali że nie będą sprawdzać tym oprogramowaniem czy używacie botów etc. Więc proszę o nie pisanie tutaj postów typu "koniec ots i rl tibi naraz" "nie mogę botować" etc.
Szybki o tym pisał już.
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=324308
Koniec batów lejdys and dżenomen.
A ja dodam od siebie że po ostatniej fali banów, liczba kont online wachała się w okolicach 40-45k a dziś sobie sprawdzam z ciekawości a tam około 30k. Gratulacje pomysłu i powodzenia w wymyślaniu kolejnych ;)
oO tylko 17k graczy online ;D no postarali sie
Btw.
Servy powylaczali :d nie widzialem zadnego ostrzezenia i na dl mnie wyjebalo akurat :/
Dobrze ze zmienili politykę prywatności. Przynajmniej mniej botów bedzie, i gra na Refugi bedzie możliwa xD
taaaaaaaaaak ram cpu i gpu -,-
to co se pisza w newsie jest gowno warte, jak akceptujesz regulamin to sie zgadzasz na spyware. i mozecie im naskoczyc, zaden sad tego nie uzna.
czyli koniec otsow, botow, mcow i mozecie sie bac nalotu jak macie pirackiego windowsa.
Wy dwaj nie czytaliście wypowiedzi wcześniejszych? Po 1 żeby wykrywać jakei masz oprogramowanie dokładnie na komputerze musieli by skanować co u wielu mogło by doprowadzić do laga i deada. Nikt wam nie będzie skanował waszych ots. Jak byście nie wiedzieli google pobiera podobne informacje i jakoś nie płaczecie.
Aqualek
Google nic nie pobiera, to ty im wysylasz dane. A dokladniej to twoja przegladarka.
CipSoft dane typu adres ip, port, mac, przegladarka, os mogl zbierac juz wczesniej, bez zadnych konsekwencji. A nawet twoje nazwisko z adresem jesli byles na tyle glupi i tam wpisales...
natomiast teraz:
Cytuj:
CipSoft collects the usage data that is automatically determined and transmitted by web browsers or any other client software whenever CipSoft's websites (tibia.com, cipsoft.com or any other of CipSoft's websites) or one of CipSoft's other online services is used. Such usage data includes, but is not limited to, IP address, browser version, access time, information on the type and the aim of requests and data about hardware and software of the user's computer system. It is saved in protocol files, with some of the information being stored in anonymous form. Among other purposes, this data is used by CipSoft for the compilation of anonymous statistical surveys on the use of their online services and for the error analysis and the optimisation of their service.
Cytuj:
CipSoft collects, processes and uses stock and usage data, to the extent that is necessary in individual cases, if it is required to reveal and to stop fraudulent behaviour or any other form of using CipSoft's services which violates legal regulations or the service agreement.
GG-spy 4 free :SCytuj:
In particular, CipSoft reserves the right to log, process and use information such as the time and the content of conversations and expressions
i jeszcze 1 ciekawe zdanie:
wiec jesli chcecie dostawac spam, stracic kase z banku, miec wlot na chate, bostac bana za granie na otsie, i podzielic sie 'prywatnymi' rozmowami z dziewczyna grajcie w tibje dalej!Cytuj:
CipSoft collects, processes and uses personal data for the purpose of conducting marketing actions such as the sending of emails
#up:
Pierwsze co zrobi ~Cip to pobierze na HDD twoje nagie fotki, a zaraz po odczytaniu wszystkich twocih maili, oublikuje kradzione rozmowy z gg na bashu, żeby się ludzie trochę pośmiali.
Co to za jakaś psychoza :D Wyobrażacie sobie, żeby firma pozwoliła sobie na stworzenie z gry spyware? Nie wiem jak niski trzeba mieć iloraz inteligencji, żeby tworzyć takie bajki.
Poza tym, poczekajcie chwilę zanim wydacie jakieś opinie, bo wybaczcie, ale śmiać mi się z tego co piszecie. Mówię "poczekajcie", bo już na teraz udało się sprawdzić, że ~Cip odczytuje te informacje (more):
Kod:status pamięci [u mnie: "Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 # 1.50GHz"],
typ procesora ["DUO T5250 # 1.50GHZ"],
szybkość procesora (MHz),
karta graficzna ["(R) 965 E"],
maksymalna ilość obiektów grafiki (?) ["4"],
typ systemu,
Nazwa systemu (XP, VISTA, 95..)
Chciałbym coś dodać; )
Cytuj:
otservlist.org napisał
Cytuj:
tibia.com napisał
ta łatka = pogrzeb tibii ;*
zyskali info o naszym cpu a stracili 20k graczy ! GZ!: O
No i dobrze. Wszyscy pseudo gracze uzywajacy bota tak sie przestraszyli, ze po prostu przestali grac.