http://images42.fotosik.pl/95/af81df8449d8a444.jpg
Nie będę dużo wyjaśniał. Po prostu po wejściu w tego linka przeglądarka pyta nas gdzie ściągnąć plik z rozszerzaniem .src
Na 99% jest to keylogger więc nie ściągać.
Wersja do druku
http://images42.fotosik.pl/95/af81df8449d8a444.jpg
Nie będę dużo wyjaśniał. Po prostu po wejściu w tego linka przeglądarka pyta nas gdzie ściągnąć plik z rozszerzaniem .src
Na 99% jest to keylogger więc nie ściągać.
cóż, jedynie cieszy, że nie umieścili na stronie keyloggera.
Te linki dosyć dawno już tam są, więc miejmy nadzieję że admini naprawią te cholerstwo
Hmm bywa i tak słabe zabezpieczenie i mają...
Dla hakerów to nie problem zapewne ominąć takie zabezpieczenie...
Szczerze mówiąc i tak tam nie zaglądałem... ale miejmy nadzieję że się z tym uporają
Nie mówcie że TibiaWiki jest żalowa? Dlaczego? Jak jest tylko 1 admin który może blokować 'HakERóF'.
I nie tylko na tą wiki są ataki.
Poprzednia wersja strony z tibia.wikia.com
A tam jest więcej adminów i użytkowników, więc edycje są szybciej wycofywane.
Zipper
Była jedna akcja że niby można questa dwa razy wykonać wystarczy ściągnąć jeden pliczek ze spoilera...
Tak, ta strona to juz jest zapisana na smieci.
Ostatnio jak probowalem zobaczyc Explorer Society Quest, wyskoczylo mi ze przeniesli strone na inny server, i podali link do tego questa. Wszedlem, i musialem cos pobrac, ale od razu anulowalem.
Takze teraz nie radze nic sciagac z wikii.
Gdybyś był bardziej spostrzegawczy nie musiałbyś nikomu radzić bo pisze:
A jak chcesz pomóc to załóż konto, wejdź w historię, wycofaj edycję i zapisz.Cytuj:
Nigdy także nie pobieraj żadnych programów z Tibia Wiki. Często ktoś próbuje edytować artykuły tak, by ktoś nieświadomy ściągnął keyloggera lub inny podobny program, nie daj się na to nabrać.
#edit: 200 post. : D
Zipper
Tia jak operą wchodze to spydoktor blokuje jakieś adware
Te "ataki" hakerów są już od dawna, w niektórych questach były cały czas. Ale to co się teraz tam dzieje to już przerasta ludzkie pojęcie, jeszcze dzisiaj koło drugiej był spoiler do Inquisition Questa i pełna lista questów, a teraz zamiast Inquisition questa wyświetla się link do jakiejś strony z keylogerem, tak samo przy większości questów na liście ;/
Mam tam konto i spróbuję cofnąć edycję...
@edit
Inquisition już naprawiłem(znaczy powróciłem do poprzedniej wersji ) :P A listę questów już ktoś inny naprawił.
ja zawsze korzystam z tej strony i nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło, po przeczytaniu tego tematu przestaję tam zaglądać :)
I tak uwazam ze zaden logiczny gracz nie sciagalby niczego z linka :p
Jedyne co możemy robić to pomagać cofać złe edycje ;).j)
I nie odkopywalby tematow sprzed 4 miesiecy.
#Topic
Hakierzy byli, sa, i beda na wiki, polacy juz maja to do siebie ze wciskaja swoje kejlogiery gdzie sie da, nawet na interia.pl
Najlepszym rozwiazaniem jest uzywanie angielskiej wiki, zwlaszcza, ze informacje na polskiej czesto sa bledne, co raczej nie zdarza sie na angielskiej.
//Edit:
Czy ten temat nie byl przypadkiem zamkniety?
#Jelonekk
omujborze.jpg