-
Troll sabotahe quest
Witam. Mam nadzieję że nikt tego tematu nie usunie. Dzisiaj miałem zamiar zrobić całego tibia tales lecz przez ten quest się nieudało ;/ Jakby ktoś nie wiedział to jest to quest na Elvenhair Rope, jest częścią tibia tales lecz jak narazie chyba nikt nie zrobił go do końca (po zrobieniu przez spoilery wszechobecne w quest logu nie jest completed)
Tak więc to temat o tym quescie.
Moje spostrzeżenia:
cytat z forum tibiacity:
Kod:
Notice, the quest does not finish here, you still need to find the chief a 'Troll Lady'.
The name of the so called 'troll Lady' is Belgarosh.
17:14 Belgarosh: Gruntz! Me search husband, you help me?
Wll i realy dont know where she is, a friend did the quest buy he dont tell me.
Someone added this to tibiawiki. ...note how conveniently his friend didn't give details, but perhaps something to search for.
więc wziełem nick "Belgarosh" na tibiawikia wyszukaj i co?
Kod:
Belgarosh is a troll NPC who yet hasn't been spotted yet and only is spoken about in the Troll Sabotage Quest. He might be a rare spawn (which is weird for a NPC) or probably just a legend, non-existing.
postanowiłem zagadać do tego npc na edron Jerom (od tego questu, gdy już "w części" skończyłem ten quest)
Kod:
15:14 xxx: mission
15:14 Jerom: Thank you sooo much <sniffs>. You'll be the first to get a pet from me. Maybe a cobra or a spider. I'll come up with something nice, I promise.
15:14 xxx: belgarosh
15:14 Jerom: Sorry, what did you say? I was lost in self-pity.
15:14 xxx: troll lady
15:14 Jerom: I saw a troll rummaging in the remains of my house last night! I'm sure this creature is behind that!
Z ostatniej wypowiedzi wynika że może trzeba przyjść z zegarkiem i w nocy przy jego domku pojawi się troll? może tylko w odpowiedni dzień? może noc w tibi może w realu?
A może trzeba w tym quescie nick "troll lady" powiedzieć "Belgarosh"? (nie mogę tego sprawdzić)
@edit
Kod:
15:40 xxx: chief
15:40 Chief Grarkharok: Yeye, me stole chief club from Fragratosh, hrhrhrh! Now make me own tribe!
15:40 xxx: fragratosh
15:40 Chief Grarkharok: Fragratosh stupid. He chief of me old tribe. No frogs, no snakes, no smashing humans with rocks. Booooooring tribe! Now me make owntribe!!
15:41 xxx: frogs
15:41 Chief Grarkharok: Have dead frog for Grarkharok??
15:41 Chief Grarkharok: You no have dead frog! Bring dead frog!!! Grarkharok hungry!!
15:41 xxx: snakes
15:41 Chief Grarkharok: Have tasty snake for Grarkharok??
Zaraz przyjdę z martwym snake i frog i edit tam jak coś znajdę
edit2:
niestety jedyna reakcja to
16:06 Chief Grarkharok: Gimme gimme! Yumyumyum! <BUUUURP>.
wykorzystał mnie żeby fooda zgarnąć ;/
-
Prawdopodobnie, żeby go dokończyć, należy zrobić coś równie dziwnego jak rozpędzanie się do skoku w BoH, lub pływanie w HoTD.
Według mnie warto spojrzeć na ten quest od strony fabuły - może znajdziesz jakieś nawiązania do legend lub baśni?
@Down
Właśnie dlatego nawiązałem do rozpędu ^^
-
Ten rozped to jest czesc questa :P
Jak narazie nie wiadomo (oficjalnie) jak zrobic zeby miec ten quest completed :P
-
Witam
w temacie sporo nabiegałem po tibii
przyniosłem dla trola po 2 bp węży i żab efekt - 0
zjadł i nie podziękował nadal głodny
rozmawiałem z kilkoma NPC i niestety nic o lady dla trola nie wiedzą
dwa pomysły:
1.przynieść mu zwłoki ,,The Frog Prince"
niestety poluje na nia od kilku dni i chyba respi się tylko raz dziennie
bo jej nie mogę spotkać
co moze być dobrym pomysłem
ponieważ Jerom na słowa frog i snake odpowiada
więc prawdopodobnie mają jakiś z tym związek
ew, trzeba zwłoki położyc u niego w domku (sprawdze to jutro)
2.poszukać czegoś o skałach
myśle że chodzi o jakiś kawałek skały który można wziąść