Siema, w tym temacie chcialbym zebrac wszelkie info na temat Mulfa i jego rarow. Jesli cokolwiek o nim wiecie piszcie tu. Mam tez pytanie czy jest jeszcze jakis wywiad oprocz tego na tibiacity? Screeny mile widziane ;>
Wersja do druku
Siema, w tym temacie chcialbym zebrac wszelkie info na temat Mulfa i jego rarow. Jesli cokolwiek o nim wiecie piszcie tu. Mam tez pytanie czy jest jeszcze jakis wywiad oprocz tego na tibiacity? Screeny mile widziane ;>
Ja na twoim miejscu osobiscie bym sie go spytal a przynajmiej bym sprobowal. Napisz ze prowadzisz wywiad dla forum.tibia.org.pl moze sie zgodzi na kilka ssow i pare slow od siebie.Cytuj:
tibijczyk12345
@up
dostal delete.... i nie wiadomo pod jakim nickiem teraz gra, podobno jakis char ma wpisane play in memory of Mulf w komencie ale nie pamietam nicq
//forum.tibia.pl/showthread.php?t=111404
poczytaj sobie tu jest temat o nim
@down
byl znienawidzony ale glownie to przez zazdrosc. Ludzie mu mzazdroscili a to ze niechial im mowic jak co zdobyc zostal znienawidzony i zaczeli mowic ze opowiada bajki
Mulf.. znienawidzony przez wielu , słyszałem z wiarygodnych źródeł na Antice że wszystkie jego opowieści były kłamstwami , rary zdobywał w normalny sposób... część kupił część zdobył gdy się dało a potem zaczą opowiadać bajki. Nie mówie że nie wykonał żadnego questa ale screeny umieszczane pzez niego zazwyczaj były fake (przykład w kompedium Avariona) Więc po co wrzucił kilka preparowanych screenów jeżeli zrobił jakieś questy?
Pozdrawiam Aqualek
EDIT:
Xan potwiedził to co słyszałem od wielu i napisałem powyżej... Wg mnie temat do zamknięcia bo mulf tylko nam namiesza na tym forum... Odwiedzie od prawdy...
@up
poczym poznaliscie ze to jest fake ?
tak samo moge zapytac dlaczego Avarion wstawil falszywy ,,spoiler" do whq?
w tej samej sytuacji jest avarion tez zostal znienawidzony za to ze nie dzieli sie informacjami z hlvlami na swoim swiecie ;] tak przynajmniej kiedys napisal
na tibiacity.org, z lewej strony znajdz 'inverviews' i tam bedzie wywiad z Mulfem, podalbym link, ale nie mam stu postow
@down
sry, nie doczytalem
no offense pls
@up
nie rob smietnika... napisalem czy sa jakies inne wywiady niz ten z tibiacity...
Aaah, pamiętam Mulfa. Świetny handlarz, potrafił się targować... To właśnie od niego pochodzi większa część mojej kolekcji rzadkich przedmiotów. To były czasy... Ale dość tych wspomnień.
Jak powszechnie wiadomo (a może jednak nie tak powszechnie), Mulf był prawdziwym rekinem giełdowym czarnego rynku rzadkimi przedmiotami na Antice... Jego zbiory pochodziły niemalże w 100% z (prawie) całkowicie legalnych transakcji handlowych, wliczając w to autentyczną walutę.
Nie ma co gadać z Mulfem o mitach, o ile ktoś nie chce usłyszeć kilku całkiem zgrabnych opowiadań (fałszywych, niemniej jednak stosunkowo ciekawych). Mulf może wam co najwyżej powiedzieć jak szantażować ludzi i zawsze dostawać najniższą możliwą cenę...
Pozdrawiam,
Xan v'Qim, pamiętający Tibię 6.0
"No language is justly studied merely as an aid to other purposes. It will in fact better serve other purposes, philological or historical, when it is studied for love, for itself."
@up
skoro jest zbiory pochodzily z transakcji to kto byl sprzedajacym w takim razie ?
@topic
dlaczego uwazacie ze Mulf to klamca i fake maker xD ? bo nie podzielil sie z calym swiatem spoilerami ? o0
No pewnie.. po co zakladac temat o Mulfie skoro nic to nie wnosi.... ktos up podal linka wiecej info nie znajdziesz chyba ze na antice pogadasz...
Witam
Czy ktos moglby wkleic jakies screeny z tym Mulfem bo na tibia.pl nie ma a ta strona co jest wywiad z Mulfem nie dziala.
@down
THX
Mnie znalezienie ich zajeło 2 minuty , następnym razem sam się postaraj..
O to kilka screenów ze sławnym mulfem:
Załącznik 60844
Załącznik 60846
Załącznik 60847
Pozdrawiam Aqualek
@Down
Wiesz czemu...